Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV "Zenga mă chema mereu la sală" Nicolae Dică, amintiri despre perioada petrecută în Il Calcio: "Când am văzut asta, atunci am început şi eu!"

EXCLUSIV "Zenga mă chema mereu la sală" Nicolae Dică, amintiri despre perioada petrecută în Il Calcio: "Când am văzut asta, atunci am început şi eu!"

Fotbal

Comentarii

În exclusivitate pentru Telekom Sport, Nicolae Dică a vorbit despre perioada în care a evoluat în Italia, dar şi despre pasiunea sa pentru dulciuri şi felul în care s-a adaptat mersului la sala de fitness.

Nicolae Dică s-a transferat in 2008 de la Steaua la Catania, în Italia. Pe atunci, cel mai bun fotbalist din Liga 1, fostul decar al roş-albaştrilor a ajuns într-un fotbal care punea un accent deosebit pe pregătirea fizică.

"Sunt bine, dar fac în fiecare zi mişcare, îmi place acest lucru. De când m-am lăsat de fotbal am făcut acest lucru, mă antrenez aproape în fiecare zi. Chiar dacă sunt închis la domiciliu mi-am făcut acasă o sală de fitness, am un teren de minifotbal şi în fiecare zi mă antrenez cu copiii, cu soţia. Vis-a-vis de ducliuri, mânânc şi acum, îmi plac mult de tot, nu pot să renunţ. De aceea fac mişcare în fiecare zi, altfel m-aş îngrăşa foarte mult. Am pus masă musculară, în perioada când jucam fotbal nu prea îmi plăcea la sală. Mie îmi plăcea să alerg" mărturiseşte Dică.

Actualul secund al lui Mirel Rădoi de la echipa naţională a jucat sub comanda lui Walter Zenga, atât la Steaua, cât şi la Catania, în Il Calcio: "Avându-l pe Zenga la Steaua în 2004, îmi aduc aminte că mereu venea şi spunea Nico, hai la sală! Îi ziceam nu. Majoritatea colegilor se duceau înainte de antrenament la sală şi eu spuneam că nu îmi place la sală. Noi nici nu aveam condiţii, vorbesc de 2004, nu aveam condiţiile pe care le au jucătorii de acum. În 2008 când m-am dus în Italia şi am văzut cum la o echipă mică jucătorii mergeau la sală înainte de antrenament, după antrenament, atunci am început şi eu cât de cât să merg la sală" şi-a amintit Dică.

Fostul internaţional român a jucat timp de doi ani pentru formaţia italiană şi a marcat un singur gol. El a mai evoluat în cariera sa la FC Argeş, Iraklis Salonic, CFR Cluj, Manisaspor, CS Mioveni şi Viitorul Constanţa. Dică a fost cel mai bun fotbalist din România în 2006 şi are două titluri de campion cu Steaua, Supercupa României şi Cupa României. Este de asemenea campion al României cu CFR Cluj.  A început să antreneze în 2015 la FC Argeş, apoi între 2017 şi 2018 a pregătit-o pe FCSB. 

Afla mai multe despre: nicolae dicăwalter zenga 

viewscnt
Articole similare