Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIVITATE | Ruben de la Barrera la ora adevărului. ”Uite, ai ajuns până aici! Eşti alături de Zidane, cu Simeone, cu Emery” Totul despre antrenorul Viitorului

EXCLUSIVITATE | Ruben de la Barrera la ora adevărului. ”Uite, ai ajuns până aici! Eşti alături de Zidane, cu Simeone, cu Emery” Totul despre antrenorul Viitorului

Farul Constanța

Comentarii

După 5 ani şi jumătate, Gheorghe Hagi a renunţat la funcţia de antrenor a Viitorului, preferând să se ocupe din umbră de treburile Academiei. Ştafeta i-a fost predată unui tehnician foarte tânăr.

La 35 de ani, spaniolul Ruben de la Barrera are misiunea să construiască o nouă echipă şi să şlefuiască alte talente.

”Gică Hagi a fost cel care m-a sunat. El mi-a expus proiectul, ce se întâmplă aici, ce dorea să se facă şi în acest sens m-a sedus această idee” a mărturisit Ruben de la Barrera, în exclusivitate pentru Telekom Sport.

Ibericul recunoaşte că a adunat informaţii despre România, chiar şi de la foştii săi elevi: ”Despre Viitorul mi s-a spus tot ce am găsit aici. Văd organizare, structura, văd intenţii, văd tineri, văd prezentul, dar cel mai important, văd viitor”

Tehnicianul a debutat cu o remiză cu UTA, apoi a urmat înfrângerea cu FCSB. Iar criticile au apărut imediat.

”Eu presiunea nu o simt, nu am simţit-o niciodată fiindcă nimeni nu mă va presa mai mult decât o fac eu. Este un lucru care este clar. Aici este casa lui Gică Hagi şi, în plus, a fost antrenor pentru o perioadă lungă timp şi ar fi o prostie din partea mea să nu îl consult, aşa că îl întreb. Consider că această relaţie între proprietar şi antrenor, trebuie să fie strânsă, să fie dialog permanent. De aceea, ar fi iresponsabil din partea mea să nu în consult, să nu îl întreb pe omul care a creat echipa asta, a pus prima piatră, care este proprietarul şi, mai mult, are o experienţă importantă ca antrenor în acest club”

De la Barrera şi-a început activitatea de antrenor la 19 ani. A pregătit echipe de juniori, apoi a luat-o pas cu pas din Liga a 3-a spaniolă până în Primera Division: ”La 24 de ani deja antrenam în Liga a 3-a din Spania, am reuşit să îndeplinesc multe obiective, am reuşit rezultate bune. Şi sunt mulţumit fiindcă, în ciuda vârstei mele, am reuşit să mă bucur de toate etapele şi toate categoriile posibile”

Urmăreşte mai jos un super interviu cu Ruben de la Barrera. Cum a fost experienţa de a lucra alături de tehnicieni de top ca Zidane sau Simeone, câte ore dedică fotbalului pe zi, care a fost cea mai frumoasă experienţă din cariera sa, cine este Ruben de la Barrera când nu este pe teren şi ce planuri are la Viitorul. Totul, mai jos, într-un material realizat de colega noastră, Corina Marinaş.

Afla mai multe despre: ruben de la barrera 

viewscnt
Articole similare