Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Exemplu de muncă şi seriozitate. Confesiunile lui Vali Creţu, cel care a debutat la naţională la vârsta de 31 de ani: „Nu mi-a plăcut chiar atât de mult fotbalul”

Exemplu de muncă şi seriozitate. Confesiunile lui Vali Creţu, cel care a debutat la naţională la vârsta de 31 de ani: „Nu mi-a plăcut chiar atât de mult fotbalul”

Echipa națională

Comentarii

Valentin Creţu (31 de ani) a debutat miercuri, 11 noiembrie, pentru naţionala de seniori a României, fundaşul dreapta intrând în a doua repriză a meciului câştigat cu Belarus, scor 5-3.

FRF.ro i-a propus lui Creţiu să parcurgă evoluţia lui în 11 paşi esenţiali şi a ieşit o confesiune care poate servi drept exemplu şi reper pentru ce înseamnă ascensiunea prin muncă şi seriozitate.

Valentin Creţu s-a născut pe 2 ianuarie 1989, la Buzău, acolo unde a şi făcut primii paşi în fotbal: Am început la Gloria Buzău, la 9 ani m-a dus tata, dar nu mi-a plăcut chiar aşa de mult. Am mai stat un pic pe acasă şi pe la 12 ani am început să mă duc cam zi de zi”.

Fundaşul dreapta a debutat în Liga 1 pe 26 octombrie 2008, în FCSB - Gloria Buzău, scor 1-1: „M-am bucurat foarte tare că am debutat în Liga I, chiar cu actuala mea echipă, cu Steaua, pe Ghencea. A fost un moment unic în viaţa mea, în cariera mea şi mă bucur că am ajuns unde am ajuns şi vreau să arăt lumii că, toată lumea vorbeşte de vârsta mea, dar vreau să arăt lumii că nu are importanţă vârsta şi contează doar ceea ce faci pe teren”.

Noul internaţional şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei la Mediaş, acolo unde a jucat în trei perioade diferite pentru Gaz Metan (2014-2016, 2016-2017 şi 2018-2019), echipă la care a evoluat în 126 de partide, a marcat un gol şi a dat 16 pase decisive. În 2016 a avut o scurtă experienţă în Germania, la Energie Cottbus, unde a jucat de 12 ori: „Mi-a priit, era oraşul(n.r. - Mediaş) mic, era linişte şi pentru mine a fost senzaţional să pot să cresc şi să pot să fac numai fotbal, nu şi altceva. În Germania a fost schimbarea carierei mele”.

Din august 2019, Vali Creţu e titular de drept la FCSB. Roş-albaştrii au plătit 125 de mii de euro pentru transferul său de la Mediaş: Sunt un tip ambiţios, am avut multe probleme de-a lungul vieţii, dar am acceptat şi am început să-mi schimb din defecte, să le reglez, am învăţat foarte multe lucruri de la viaţă şi sunt conştient unde sunt, îmi ştiu puterile acum, chiar sunt capabil să joc 3-4 ani lejer, la un nivel înalt. Îmi doresc să continui cu Steaua, pentru că mai am până la vară. Îmi doresc să continui cu Steaua, să iau campionatul, să luăm Cupa, Supercupa, să câştig tot şi să rămână din fotbaliştii care sunt acum la FCSB, pentru că sunt foarte talentaţi şi foarte buni. Mi-aş dori să rămână, dar în acelaşi timp mi-aş dori şi pentru ei să prindă un transfer. Avem un grup puternic, suntem foarte bine pregătiţi”.

Creţu nu va uita niciodată de 11 noiembrie 2020, atunci când a bifat prima selecţie la naţionala de seniori a Românie: „Mă gândesc acum la meciurile pe care le avem şi sper să nu pierdem, să avem un joc bun, constant şi să avem rezultate bune, ca pe viitor să se creeze acel spirit de echipă, care trebuie să fie la echipa naţională”.

Gloria Buzău, Râmnicu Sărat, Concordia Chiajna, Rapid Bucureşti, Gaz Metan Mediaş, Energie Cottbus, Poli Timişoara şi FCSB sunt echipele din CV-ul lui Valentin Creţu.

Afla mai multe despre: creturomania 

viewscnt
Articole similare