Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Există tenis în România şi după Simona Halep? EXCLUSIV | Cheltuielile incredibile pe care le au părinţii copiilor care visează să pătrundă în elita tenisului

Există tenis în România şi după Simona Halep? EXCLUSIV | Cheltuielile incredibile pe care le au părinţii copiilor care visează să pătrundă în elita tenisului

Tenis

Comentarii

Tenisul rămâne un sport greu accesibil copiilor care visează să facă performanţă, din cauza costurilor foarte ridicate. Jaqueline Cristian (207 WTA) şi Elena-Gabriela Ruse (176 WTA) - două dintre speranţele tenisului românesc - au dezvăluit sume uriaşe pe care părinţii lor le-au scos din buzunar.

Fără vreo susţinere din partea statului, tenisul rămâne un sport inaccesibil pentru cei cu posibilităţi materiale reduse. Costurile sunt incredibil de ridicate şi puţini părinţi îşi pot permite să le susţină. Mai ales că există un risc foarte ridicat să nu-şi recupereze vreodată banii, având în vedere că jucătoarele ajung să intre pe plus abia după ce intră în TOP 100 mondial.

Discuţia vine în contextul în care Simona Halep a ajuns deja la 27 de ani şi nu sunt foarte mari speranţe că vom rămâne în elita tenisului după ce campioana de la Wimbledon va decide să pună capăt carierei. Telekom Sport a stat de vorbă cu Jaqueline Cristian (21 de ani, 207 WTA) şi Elena-Gabriela Ruse (21 de ani, 176 WTA) - două jucătoare care ne dau speranţe.

Numărul 207 mondial, Jaqueline Cristian susţine că familia sa a cheltuit până acum sume enorme pentru a-i putea susţine cariera. Tenismena în vârstă de 21 de ani spune că situaţia este foarte dificilă:



”(Tenisul este un sport foarte scump. Dacă ar fi să faci un calcul până în clipa de faţă, cât au cheltuit ai tăi pentru ca tu să ajungi aici?) Nu pot să vă spun. Au cheltuit... sunt foarte mari cheltuielile. Nu pot să vă zic o sumă anume... (Estimativ...) Cred că te duci undeva la 10.000 de euro pe lună. Cam aşa. Cu tot cu antrenor, cu deplăsări, cu hoteluri  cu avioane. Bilete de avion. Pentru că nici biletele de avion nu le poţi lua înainte cu foarte mult timp. Trebuie să le iei înainte cu două-trei zile. Nu ştii, intri pe lista aia, nu intri, ai zbor, n-ai zbor, dar undeva cam la 10.000 pe lună. Cam aşa. Este foarte greu. Foarte greu”, a mărturisit Jaqueline Cristian pentru Telekom Sport.

Gabriela Ruse, numărul 176 mondial, a dezvăluit suma aproximativă pe care părinţii săi au cheltuit-o până în acest moment: ”(Dacă ar fi să faci un calcul, câţi bani s-au cheltuit din partea familiei tale pentru a ajunge aici?) Asta e o întrebare foarte grea. Cred că undeva pe la 250.0000 de euro. Poate chiar mai mult”.


 

Afla mai multe despre: jaqueline cristiangabriela ruse 

viewscnt
Articole similare