Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Există viitor la Poli Iaşi după retrogradare? Primarul a anunţat ce se întâmplă cu echipa: "O astfel de plecare ar fi dezastruoasă"

Există viitor la Poli Iaşi după retrogradare? Primarul a anunţat ce se întâmplă cu echipa: "O astfel de plecare ar fi dezastruoasă"

CSM Poli Iași

Comentarii

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a avut o intervenţie privind clubul de fotbal Poli Iaşi, care e susţinut de autorităţile locale şi care a retrogradat în Liga 2.

Ce se întâmplă la Poli Iaşi după retrogradare

Poli Iaşi a fost primit club care a retrogradat din Liga 1, în sezonul 2020-2021. Echipa nu va începe din Liga 4, după cum a anunţat edilul. „Cred că o plecare din Liga a 4-a ar fi dezastruoasă, pentru că să treci prin trei ligi de fotbal cu echipa te costă foarte mult. Doar traseul natural şi de succes înseamnă trei ani întârziere, în cazul în care câştigi toate ligile şi te îndrepţi spre Liga I. Din Liga 2 economiseşti şi bani, şi timp şi poţi spera la o reaşezare în Liga I mult mai devreme. Eu nu cred că ar trebui să luăm în calcul Liga a 4-a”, a declarat primarul Mihai Chirica, într-o intervenţie în cadrul emisiunii Repriza a 3-a, la Radio HIT Iaşi,

Edilul a fost întrebat dacă echipa din Copou va mai avea susţinerea autorităţilor: „Cred că nici nu se va mai putea altfel, pentru că deja am ieşit din liga profesionistă. Acum toate lucrurile se îndreaptă spre o altă abordare. E nevoie de multă înţelepciune. Dacă trebuie ca eu personal să nu am niciun contact cu această echipă, nu voi avea niciun contact cu echipa, atâta timp cât consilierii se îndreaptă ca să sprijine, să nu considere că este un vehicul personal sau un vehicul de campanie, pentru că am văzut că se mai speculează acest lucru. 

Am mai spus-o şi voi repeta, nu-mi aparţine mie această echipă, ea aste a oraşului. Aşa încât cred că este cea mai bună soluţie pe care ar trebui să o abordăm în acest moment, cu înţelepciune. Eu tot sper, tot aştept clipa în care o să apară un investitor în domeniul fotbalului şi va spune: Lăsaţi-ne pe noi, suntem direct interesaţi să facem performanţă!”.

„Datoriile către jucători? Nu ştiu, depinde de Consiliul Local. Noi prevedere bugetară avem. Deci putem să încercăm să croim un campionat viitor, dar asta depinde de Consiliul Local. Bănuiesc că ar fi fost foarte bine pentru moralul echipei, mai ales după eşecul cu Voluntari, dacă s-ar fi întrunit Consiliul Local, aşa cum era firesc, să dea o gură de oxigen echipei. Măcar la nivel aproape teoretic. Pentru că suma nu acoperea nici măcar o lună de salariu, dar aducea un plus de încredere jucătorilor. Dar nu au vrut să o facă tot din orgoliu”, a mai spusChirica.

"Echipa are nevoie de un om care să o trateze cum se cuvine"

„Nu ştiu. Pentru că acum nu se simte prezenţa unei structuri de conducere. În primul rând echipa are nevoie de un om care să o trateze cum se cuvine, ca o echipă a unui oraş mare. Avem un Comitet Director, că aşa e asociaţia sportivă şi o fostă conducere putem spune deja, care a făcut ce a făcut şi suntem unde suntem. Dacă rămâne Comitetul Director? Poate să rămână, poate să nu rămână. Poate să plece toţi, poate să vină oricare alţii. Dacă vin cu bună credinţă şi vor să facă ceva util pentru oraşul ăsta au un prieten în persoana mea.

Dacă vin doar ca să îşi spele orgoliile personale, cum s-a întâmplat în acest campionat, că nu se înţelege Tanda cu Manda, nu ştiu de ce, atunci chiar nu mă interesează acest subiect şi îi las să-şi vadă de orgoliile lor. Mai avem o etapă. Sunt nişte lucruri pe care le impune legea. Ca să poţi juca în Liga 2 trebuie să plăteşti salariile la jucători, că aşa spune legea.

Dacă vom fi în stare să face, acest lucru putem continua în Liga 2 pe o structură de conducere care să fie credibilă, să ai încredere în ea că poate face lucruri bune pentru oraş, să fie într-un mod rezonabil plătită, nu exagerat, cum a fost de-a lungul ultimilor ani. Şi să îşi asume şi eşecurile, nu doar victoriile, aşa cum s-a întâmplat în acest campionat”, a mai spus Mihai Chirica pentru sursa citată. 

  • Clasamentul din Liga 1 - play-out: 1. Chindia - 35 de puncte, 2. FC Argeş - 31 de puncte, 3. UTA - 31 de puncte, 4. Dinamo - 30 de puncte, 5. Viitorul  - 29 de puncte, 6. Gaz Metan - 29 de puncte, 7. Voluntari - 27 de puncte, 8. Astra - 24 de puncte, 9. Hermannstadt - 23 de puncte, 10. Poli Iaşi  - 20 de puncte. 

Afla mai multe despre: mihai chiricapoli iasiretrogradare poli iasi 

viewscnt
Articole similare