Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Explicaţiile lui Froome după ce a fost depistat pozitiv pentru salbutamol: "Simptomele de astm s-au înrăutăţit în Turul Spaniei"

Explicaţiile lui Froome după ce a fost depistat pozitiv pentru salbutamol: "Simptomele de astm s-au înrăutăţit în Turul Spaniei"

Ciclism

Comentarii

UPDATE | Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI) a anunţat că rutierul Chris Froome nu va fi suspendat provizoriu, după un rezultat anormal al analizei cu salbutamol, un medicament utilizat în tratamentul astmului, afecţiune de care suferă rutierul.

"UCI confirmă că l-a notificat pe rutierul britanic Christopher Froome de un rezultat anormal al analizei pentru prezenţa salbutamolului într-o concentraţie mai mare de 1000ng/ml într-un eşantion colectat în timpul Turului Ciclist al Spaniei, din 7 septembrie 2017. Rutierul a fost informat de acest rezultat la 20 septembrie 2017, iar analiza eşantionului B  a confirmat rezultatul eşantionului A. În principiu, şi deşi acest lucru nu este cerut de Codul mondial antidoping, UCI semnalează sistematic pe site-ul său încălcări potenţiale ale regulilor antidoping când se aplică o suspendare provizorie obligatorie. Prezenţa unei substanţe specifice precum salbutamol într-un eşantion nu necesită impunere unei suspendări provizorii împotriva rutierului", a precizat UCI, conform AFP.


Reacţia lui Froome

Ciclistul britanic Chris Froome a declarat că simptomele de astm s-au înrăutăţit în timpul Turului Spaniei şi a urmat sfatul medicului de a creşte doza de salbutamol. El a apreciat că este normal ca Uniunea Internaţională de Ciclism (UCI) să examineze amănunţit rezultatele testelor sale antidoping.



"Se ştie că eu am astm, iar eu cunosc toate regulile. Folosesc un inhalator pentru a-mi controla simptomele şi ştiu sigur că voi fi testat în fiecare zi în care evoluez. Simptomele de astm s-au înrăutăţit în timpul Turului Spaniei, astfel că am urmat sfatul doctorului care mi-a spus să cresc doza de salbutamol. Ca de fiecare dată m-a asigurat că nu am folosit mai mult decât doza permisă. Îmi iau rolul de lider în sport foarte în serios. UCI are absolută dreptate să examineze rezultatele testelor şi, împreună cu echipa, voi oferi informaţiile necesare", a spus Froome într-un comunicat al echipei Sky.

În testul de urină prelevat de la Froome la 7 septembrie s-a descoperit că nivelul de salbutamol a fost de 2,000 nanograme pe mililitru, iar Agenţia Mondială Antidoping acceptă 1,000 nanograme pe mililitru.

Ciclistul Chris Froome a fost supus unui control antidoping la finalul ultimei etape a Turului Spaniei, din septembrie, rezultatul analizei fiind anormal cu salbutamol, un medicament utilizat în tratamentul astmului, afecţiune de care suferă rutierul.

Echipa Sky a confirmat că a fost informată de Uniunea Internaţională de Ciclism privind o "concentraţie mai mare decât pragul permis" în analiza lui Froome.

Câştigător al Turului Franţei în 2013, 2015, 2016 et 2017, Christopher Froome, în vârstă de 32 de ani, a câştigat şi Turul Spaniei în acest an, devenind primul rutier care obţine dubla Turul Franţei - Turul Spaniei după 1978.

Afla mai multe despre: froomesalbutamoldopajciclism 

viewscnt
Articole similare