Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Explozie de cazuri de coronavirus în fotbalul spaniol. Real Madrid şi Sevilla, cele mai importante echipe cu jucători infectaţi

Explozie de cazuri de coronavirus în fotbalul spaniol. Real Madrid şi Sevilla, cele mai importante echipe cu jucători infectaţi

La Liga

Comentarii

Cluburile spaniole Real Madrid, FC Sevilla, Almeria, Zaragoza, dar şi FC Nantes din Franţa au anunţat în ultimele ore cazuri pozitive cu noul coronavirus.

FC Sevilla a raportat un caz pozitiv fără a menţiona dacă este vorba de un jucător sau de un membru al staff-ului.

"Persoana infectată este asimptomatică, în stare bună de sănătate şi izolată acasă. FC Sevilla a comunicat imediat aceste informaţii tuturor autorităţilor competente de sport şi sănătate, a izolat persoana infectată, a suspendat temporar antrenamentele echipei ca măsură preventivă şi a efectuat acţiuni de dezinfectare, respectând cu stricteţe protocoalele stabilite pentru aceste situaţii. FC Sevilla intenţionează să reia antrenamentele, individual şi cu toate măsurile aplicabile, joi după-amiază, cu condiţia ca rezultatele celui de-al doilea test efectuat să fie negative", a precizat FC Sevilla.

Gruparea andaluză ar trebui să joace cu AS Roma, joia viitoare, în Germania, în optimile de finală ale Ligii Europa.

Un membru al primei echipe a clubului Almería a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Marca precizează că se aşteaptă şi confirmarea unui al doilea caz. Almería a încheiat sezonul pe locul 4 în liga a doua spaniolă şi este calificată pentru a juca play-off-ul de promovare. 

"În conformitate cu protocolul stabilit de La Liga şi CSD (n.r. - echivalentul spaniol al Ministerului Sporturilor), această persoană, care nu are simptome şi are o stare de sănătate bună, a fost plasată în izolare", a arătat clubul.

Un caz al unui jucător pozitiv a anunţat şi Real Zaragoza, locul 3 în liga a doua, echipă de asemenea calificată în turneul de promovare.

"În dimineaţa acestei zile de miercuri, după ce a participat normal la şedinţele de luni şi marţi, una dintre persoanele care au fost testate luni a avut diverse simptome compatibile cu boala. Imediat, el a contactat şeful serviciilor medicale de la Real Zaragoza. Membrii echipei trebuie să rămână izolaţi acasă, iar toate antrenamentele au fost suspendate", a menţionat gruparea din Zaragoza.

Marţi, şi atacantul echipei Real Madrid Mariano Diaz a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Díaz a intrat în izolare la domiciliu şi nu s-a antrenat alături alături de coechipierii săi. El va rata meciul cu Manchester City, de săptămâna viitoare, din optimile Ligii Campionilor.

După încheierea campionatului Spaniei, Mariano a beneficiat, la fel ca restul jucătorilor, de câteva zile libere, iar la revenirea la antrenamente a fost testat pozitiv.

Afla mai multe despre: la ligacoronavirus 

viewscnt
Articole similare