Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Explozie de cazuri de coronavirus în Sankt Petersburg, în timpul EURO 2020. Zeci de finlandezi s-au infectat cu virusul COVID-19. Anunţ îngrijorător venit din Rusia

Explozie de cazuri de coronavirus în Sankt Petersburg, în timpul EURO 2020. Zeci de finlandezi s-au infectat cu virusul COVID-19. Anunţ îngrijorător venit din Rusia

EURO 2020

Comentarii

Sankt Petersburg, oraş-gazdă la EURO 2020, a cunoscut o explozie de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Sâmbătă au fost înregistrate 107 decese în acest oraş, cele mai multe de la începutul acestei pandemii.

Un anunţ îngrijorător vine din Rusia. Sankt Petersburg, oraş-gazdă la EURO 2020, se confruntă cu tot mai multe cazuri de îmbolnăvire cu virusul COVID-19. Potrivit AFP, sâmbătă au fost raportate 1.247 de cazuri noi, în creştere semnificativă faţă de începutul lunii.

În Sankt Petersburg au fost organizate meciurile din grupa B a EURO 2020 şi, coincidenţă sau nu, pe parcursul acestei perioadă au crescut atât numărul de cazuri noi de coronavirus, cât şi numărul de decese provocate de COVID-19.

Anunţ îngrijorător. Explozie de cazuri de coronavirus în Sankt Petersburg, oraş-gazdă la EURO 2020

Potrivit AFP, Rusia se confruntă cu un nou val de îmbolnăviri cu virusul COVID-19. Sâmbătă au fost raportate în total 21.665 de noi cazuri de coronavirus, cele mai multe din 21 ianuarie până în prezent. Numărul de cazuri noi a crescut cu aproximativ 25% faţă de săptămâna trecută.

Dintre acestea, 1.247 de cazuri noi de coronavirus au fost înregistrate doar în Sankt Petersburg, oraş care găzduieşte meciuri la Campionatul Europan. Aici s-au desfăşurat partide din grupa B şi stadionul din Sankt Petersburg urmează să găzduiască pe 2 iulie un sfert de finală. Numărul este în creştere, având în vedere că, pe 1 iunie, în Sankt Petersburg au fost raportate 817 noi cazuri de coronavirus.

În ceea ce priveşte numărul de decese, autorităţile au raportat sâmbătă 107 morţi din cauza coronavirusului, cel mai mare număr înregistrat în Sankt Petersburg de la începutul acestei pandemii.

Coincidenţă sau nu, această explozie de cazuri s-a produs odată cu startul Campionatului European de Fotbal, care a început pe 11 iunie. Însă tot în această perioadă a început să predomine tulpina Delta, care a fost identificată pentru prima dată în India şi care este mult mai agresivă.

Potrivit AFP, nivelul de alertă a crescut după ce zeci de suporteri finlandezi, care au mers la Sankt Petersburg pentru meciul cu Belgia, s-au infectat cu noul coronavirus. Autorităţile au început deja să impună restricţii şi a fost interzisă vânzarea de alimente în zonele dedicate suporterilor, dar şi în centrele comerciale.

Înmulţirea cazurilor de coronavirus în Rusia vine pe fondul unui interes tot mai scăzut al populaţiei pentru vaccinare. Până acum, doar 21,2 milioane de oameni s-au vaccinat, la o populaţie de 146 de milioane: ”Pentru a opri pandemia este nevoie de un singur lucru: vaccinarea rapidă la scară largă. Nimeni nu a inventat nicio altă soluţie”, a îndemnat Serghei Sobyanin, primarul Moscovei.

Afla mai multe despre: coronavirus 

viewscnt
Articole similare