Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Explozie de cazuri noi de coronavirus în România, în ultimele 24 de ore. Câte noi îmbolnăviri au fost confirmate. Motivul pentru care medicul Pompiliu Popescu este optimist

Explozie de cazuri noi de coronavirus în România, în ultimele 24 de ore. Câte noi îmbolnăviri au fost confirmate. Motivul pentru care medicul Pompiliu Popescu este optimist

Special

Comentarii

Pompiliu Popescu, fostul medic al naţionalei de fotbal, este optimist în ceea ce priveşte evoluţia pandemiei de coronavirus în România. Însă, în ultimele 24 de ore au fost confirmate nu mai puţin de 263 de cazuri noi de coronavirus.

România a depăşit 1.000 de cazuri de coronavirus, dar Pompiliu Popescu ne îndeamnă să privim situaţia cu optimism. Medicul în vârstă de 69 de ani este de părere că vârful pandemiei va fi atins peste două săptămâni la noi în ţară, apoi va urma o perioadă cu mult mai puţine cazuri de infectare cu virusul COVID-19.
 
Pompiliu Popescu mizează pe creşterea temperaturilor, care va împiedica răspândirea virusului cu acceaşi forţă, cum se întâmplă în prezent. În plus, spune că şi competiţiile sportive vor putea fi reluate.
 
"Ţinand cont că va creşte şi temperatura în luna următoare, sportul îsi va putea reîncepe activitatea. Acest virus se transmite foarte repede, dar nu e atât de agresiv, decât la persoanele în vârstă. Sportivii au un corp bine antrenat, iar transmisia aerogenă la peste 25 de grade îl face să îşi diminueze foarte mult puterea de multiplicare. Până acum 3 săptămâni, nu credea nimeni că vom ajunge aici. Dar odată cu toţi românii care au venit din Italia, lucrurile s-au schimbat dramatic. Avem norocul că guvernul face lucrurile să se estompeze. Eforturile medicilor sunt magistrale, medicii sunt eminenţi. La jumătate lui aprilie va fi vârful epidemiei, apoi va scădea brusc", a declarat Pompiliu Popescu la PRO X.

Explozie de cazuri de coronavirus în România, în ultimele 24 de ore

Potrivit unei informări a Grupului de Comunicare Strategică, de ieri şi până astăzi s-au înregistrat încă 263 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. Este cea mai mare creştere de la apariţia pandemiei în România. În acest moment, în România au fost confirmate în total 1.292 de cazuri de COVID-19 şi 24 de decese. Dintre cazurile de îmbolnăvire, 115 pacienţi s-au vindecat şi au fost externaţi. 
 
Cele 1.292 de cazuri au fost depistate după ce până acum au fost prelucrate în total 17.453 de teste. 
 

Afla mai multe despre: coronavirus 

viewscnt
Articole similare