Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Fă ca în Ungaria, că ei au făcut rezultate”. Indignarea lui Mihai Stoica, după noua regulă anunţată de Răzvan Burleanu | EXCLUSIV

”Fă ca în Ungaria, că ei au făcut rezultate”. Indignarea lui Mihai Stoica, după noua regulă anunţată de Răzvan Burleanu | EXCLUSIV

FCSB

Comentarii

Preşedintele Consiliului de Administraţie de la FCSB, Mihai Stoica (58 de ani), a vorbit despre noua regulă pe care preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, doreşte să o implementeze în fotbalul românesc şi cum aceasta ar putea-o afecta sau nu pe echipa de pe primul loc în Superligă.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că îşi doreşte mai mulţi jucători crescuţi în România, din sezonul următor, 2024-2025.

Concret, şeful de la Casa Fotbalului şi-ar dori ca echipele din primele două ligi să aibă în teren cinci jucători crescuţi ”la nivel naţional” sau eligibili pentru naţionalele României.

”N-aş putea spune că noi ne opunem”

FCSB ar fi una dintre formaţiile care stau cel mai bine la acest capitol, motiv pentru care Mihai Stoica, prezent în studioul Orange Sport, a fost solicitat să comenteze subiectul în cauză.

Acesta a făcut o paralelă cu o altă regulă implementată de actuala administraţie a FRF şi care a dat bătăi de cap echipelor din Superligă: cea a regulii U21.

”N-aş putea spune că noi ne opunem. Sunt nişte poziţii care sunt descoperite în România. Câţi fundaşi stânga a avut România de la Raţ încoace? Poate Bancu, iar dacă nu-l ai, l-ai adus pe Camora. Am ajuns să jucăm cu improvizaţii, dacă nu e arie de selecţie.

Eu nu m-am opus să nu joace un jucător U21, dar să nu fie obligat. Fă ca în Ungaria, că ei au făcut rezultate, cel puţin la nivel de echipa naţională. De exemplu, dă bani celor care folosesc jucători U21, dar nu-i obliga”, a declarat Stoica, la Orange Sport.

Colegul său de studio, Florin Răducioiu, şi-a exprimat şi el punctul de vedere cu privire la acest subiect.

”Nici mie nu-mi plac lucrurile forţate. Vor fi contestatari. Să vedem dacă va fi aprobată”, a completat şi Răducioiu.

Anunţul făcut de Răzvan Burleanu în legătură cu implementarea noii reguli în România

”Trebuie să fie pe teren minimum 5 jucători formaţi la nivel naţional şi/sau eligibili pentru naţionalele României. Conceptul de format la nivel naţional înseamnă să fi petrecut 3 ani în cadrul unui club din România, între vârstele de 15 şi 21 de ani. Ca să mărim baza de selecţie a cluburilor, ne vom adresa inclusiv copiilor români din străinătate.

Astfel încât să întărim procesul de repatriere a jucătorilor români tineri formaţi în străinătate, care nu sunt formaţi la nivel naţional, dar sunt eligibili pentru naţionalele României”, a transmis Răzvan Burleanu, joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Afla mai multe despre: fcsbmihai stoicarazvan burleanufrf 

viewscnt
Articole similare