Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fabio Capello se retrage din fotbal după ce a fost înlocuit de Olăroiu la Jiangsu Suning

Fabio Capello se retrage din fotbal după ce a fost înlocuit de Olăroiu la Jiangsu Suning
Comentarii

Tehnicianul italian Fabio Capello, în vârstă de 71 de ani, şi-a anunţat, luni, retragerea din activitatea de antrenor.

Capello a pregătit-o ultima oară Jiangsu Suning, dar a fost înlocuit în martie de Cosmin Olăroiu. După plecarea de la formaţia chineză, presa italiană a anunţat că experimentatul antrenor ar putea prelua naţionala Italiei.

"Selecţioner al Italiei? Am spus «nu». Am avut nişte experienţe cu naţionalele Angliei şi Rusiei. Am vrut să încerc să antrenez din nou un club, iar Jiangsu a fost ultima mea experienţă fotbalistică. Am reuşit tot ce mi-am propus, sunt fericit cu ce am realizat, iar acum mă bucur că sunt comentator TV. Ai numai de câştigat din această funcţie", a spus Fabio Capello, la Radio Rai.

Capello, de patru ori campion al Italiei cu Juventus şi Milan din postura de jucător, şi-a trecut în palmares şi cinci Scudetto ca antrenor. El a câştigat patru titluri cu AC Milan în anii '90, perioadă în care a cucerit şi o Ligă a Campionilor cu aceeaşi echipă, în sezonul 1993-1994. Apoi, a obţinut un titlu şi cu AS Roma, în 2001, pentru ca apoi să devină de alte două ori campion cu Juventus, titluri retrase din cauza scandalului "Calciopoli".

În Spania, Capello a câştigat două titluri cu Real Madrid, în sezoanele 1996-1997 şi 2006-2007.

Afla mai multe despre: capelloolaroiuantrenor 

viewscnt
Articole similare