Experiențe împreună.
You are here:

FABULOS! Roger Federer va aparea pe noile monede lansate de Monetaria Elvetiana

FABULOS! Roger Federer va aparea pe noile monede lansate de Monetaria Elvetiana

Diverse

Comentarii

Roger Federer este omul momentului în Elveţia. Guvernul din Ţara Cantoanelor a anunţat că va emite o monedă care va avea imprimat chipul tenismenului. Va fi o premieră.

Nu s-a mai întâmplat niciodată ca o monedă comemorativă să fie dedicată unei persoane aflată în viaţă. În ianuarie vor fi scoase la vânzare 95.000 de monede. Fiecare va valora 20 de franci elveţieni, dar va putea fi cumpărată în schimbul a 30 de franci.

„Multumesc Elvetiei si celor de la Swissmint pentru acest privilegiu. Este o onoare imensa pentru mine,” a scris Federer pe Twitter. 
 

 “Realizările sportive al lui Roger Federer, implicarea sa în acte caritabile, natura sa şi accesibilitatea pentru fani au făcut Swissmint să îi dedice această monedă de argint de 20 de franci. Este prima dată când se procedează astfel cu o persoană în viaţă”, a declarat un reprezentant Swissmint pentru Reuters. 

Deoarece se estimează că vor exista foarte multe solicitări, s-ar mai putea emite 40.000 de monede cu efigia lui Federer în luna mai, iar o monedă de aur de 50 de franci elveţieni, cu un alt design, va fi emisă de asemenea anul viitor.

viewscnt
Articole similare
Ești client de servicii mobile sau fixe la Telekom? Activează factura electronică pentru a o primi prin email. Astfel te protejezi pe tine, pe cei dragi și pe cei care-ți aduc factura! Află mai multe