Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FABULOS | Rotariu a semnat cu Galatasaray după ce turcii i-au dat o sumă ameţitoare la semnătură! Mutarea negociată timp de 7 zile la un hotel din Bucureşti

FABULOS | Rotariu a semnat cu Galatasaray după ce turcii i-au dat o sumă ameţitoare la semnătură! Mutarea negociată timp de 7 zile la un hotel din Bucureşti galerie foto

Top Story

Comentarii

Iosif Rotariu a rememorat în cadrul emisiunii TOP INTERVIURI de la Telekom Sport povestea transferului la Galatasaray, din 1990.

Fostul internaţional român a fost convins de turci să semneze înainte să participe cu România la CM 1990, o decizie pe care a regretat-o pe moment în condiţiile în care la Mondialul din Italia mai multe echipe importante ale Europei din acea vreme au încercat să-l transfere.

Roti a impresionat într-un meci cu Dinamo, din Cupa României, în care a purtat numărul 10 graţie faptului că Hagi nu a evoluat în partida respectivă.

Atunci, turcii veniseră la Bucureşti pentru a negocia transferul unui atacant, fiind interesaţi de Dorin Mateuţ (Dinamo) sau Marius Lăcătuş (Steaua). Au renunţat la Mateuţ după ce au văzut partida şi au deschis direct discuţiile pentru Lăcătuş şi Rotariu, ambii marcatori în partida pierdută totuşi de Steaua.



Lăcătuş a ajuns în cele din urmă la Fiorentina, însă Rotariu a semnat cu Galata, după ce turcii i-au dat prima de instalare pe loc, într-o pungă de plastic. A fost o sumă uriaşă pentru fotbalul anilor '90: 100.000 de dolari!



"Înainte de a semna cu Galatasaray am jucat finala Cupei României Steaua-Dinamo 6-4, în care Gică Hagi n-a jucat pentru că eu cred că a fost o înţegere ca 2-3 jucători de echipa naţională, ca să nu se accidenteze, să nu joace în acel meci.

Şi am jucat eu cu numărul 10. Cei de la Galatasary au venit să îl transfere pe Mateuţ, era Gheata de Aur a Europei, numărul 10, şi pe Lăcătuş. Le-a plăcut foarte mult. Voiau să aducă un mijlocaş care îi dădea pase lui Lăcătuş. Lăcătuş era ţinta, şi Mateuţ, fiind Gheata de Aur. A venit antrenorul cu preşedintele, că era staff nou la Galata şi după meci au zis că nu îi interesează cel de la Dinamo, ci "10-le" de la Steaua.

La Casa Lido era Marius Lăcătuş împreună cu soţia, cu nea Ţiţi Dumitriu, cu cei de la Galata, eram şi eu cu fratele meu în alt separeu . A venit nea Ţiţi Dumitriu la mine şi mi-a zis "hai că te roagă cei de la Galata să vii măcar să tratezi” şi am zis "nu vin pentru că eu nu vreau să merg la turci"! Apoi a zis că mă cheama Marius (n.r. Lăcătuş). M-am dus dincolo, am făcut cunoştinţă cu ei. Şi na...când ne întâlnim? Ne întâlnim mâine, la hotel, la Continental, la micul dejun. M-am dus dimineaţa acolo, erau 7 persoane de la Galata, discuţii, aveam şi un translator, un turc din Constanţa. Discuţii că să vin la Galata, am zis că nu vin, nu semnez , mă duc la campionatul Mondial, văd şi eu...

Veneam de la Steaua... Vin de la Steaua, echipă mare, voiam şi eu să merg într-un campionat puternic, nu merg. O săptămână, în fiecare zi m-am întâlnit cu ei la micul dejun.

Am ieşit afară din hotel şi am vrut să plec. Au venit după mine şi am zis "Bine! Îmi daţi 100 de mii de dolari acum şi semnez cu voi." Şi mi-a zis "Stai 5 minute!" După 5 minute m-au chemat la etajul 10. Am urcat cu frati-miu cu liftul, am urcat, ne-a aşteptat în hol un domn, a intrat înăuntru cu o doamnă, mi-a dat o plasă plină cu 100 de mii de dolari.



Era plină, erau dolarii aşezaţi. Am semnat o hărtie. Am luat banii, m-au întrebat ce vreau să fac cu ei, am zis că îi duc acasă.

Mi-au dat o maşină, mi-au dat avionul privat cu care au venit ei, de 7 locuri, m-am urcat cu fratele meu în avion, m-am dus la Timişoara.

Am semnat cu ei înainte de Campionatul Mondial. În timpul Campionatului am avut foarte multe oferte. Am avut de la Monaco, de la Atletico Madrid, Anderlecht care au venit şi m-au contactat acolo în timpul campionatului mondial. Mi-a părut rău, eram înnebunit, dar nu mai aveam ce să fac. Nici Steaua nu a vrut să îmi dea drumul
", a declarat Iosif Rotariu la Telekom Sport.

 

Afla mai multe despre: rotariutransfergalatasaray 

viewscnt
Articole similare