Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fabulosul Camavinga. Puştiul lui Rennes, direct în istoria naţionalei Franţei

Fabulosul Camavinga. Puştiul lui Rennes, direct în istoria naţionalei Franţei
Comentarii

La 17 ani, 9 luni şi 29 de zile, Eduardo Camavinga a devenit cel mai tânăr internaţional francez din ultimul secol, după ce a evoluat în victoria cu 4-2 obţinută de campioana mondială în faţa Croaţiei, în Liga Naţiunilor, într-un meci arbitrat de o brigadă din România, cu Ovidiu Haţegan la centru.

Camavinga este primul jucător minor care poartă tricoul naţionalei Franţei după mai bine de 100 de ani. Mijlocaşul este devansat doar de doi jucători în istoria Franţei: la începutul secolului XX, Julien Verbrugghe a devenit internaţional la 16 ani şi 10 luni, în 1906, acesta fiind urmat de Maurice Gastiger, la 17 ani şi 4 luni, în 1914, precizează AFP.

"Poate că este prea devreme pentru el, dar are un potenţial care îi oferă posibilitatea de a face parte integrantă din această echipă, mai devreme sau mai târziu", a spus selecţionerul Didier Deschamps, comentând debutul lui Eduardo Camavinga.

Născut în Angola din părinţi congolezi, Camavinga a ajuns în Franţa la vârsta de doi ani, împreună cu familia sa, formându-se ca jucător la clubul Rennes, sub culorile căruia a şi debutat în Ligue 1. El se află acum în vizorul granzilor fotbalului european, în frunte cu Real Madrid.

Tot marţi, atacantul Antoine Griezmann a reuşit să intre în topul celor mai buni cinci marcatori din istoria selecţionatei Franţei, după ce a înscris al 31-lea său gol pentru Les Bleus, egalându-l pe Zinedine Zidane, actualul antrenor al lui Real Madrid. Golgheterul absolut al naţionalei "cocoşului galic" este Thierry Henry, cu 51 de goluri, urmat de Michel Platini (41), Olivier Giroud (39) şi David Trezeguet (34).

Afla mai multe despre: camavinga 

viewscnt
Articole similare