Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fabulosul Messi. Ăsta e recordul pe care încă nu l-a depăşit. Îl deţine doar un fotbalist legendar care a jucat până la 40 de ani

Fabulosul Messi. Ăsta e recordul pe care încă nu l-a depăşit. Îl deţine doar un fotbalist legendar care a jucat până la 40 de ani

FC Barcelona

Comentarii

Messi şi-a mai adăugat aseară un trofeu în palmaresul impresionant, o dată cu titlul cucerit de Barcelona în La Liga. Deţine zeci de recorduri, dar pe unul încă nu l-a doborât. E însă foarte aproape.

Lionel Messi a început să câştige trofee cu Bacelona încă de acum 14 ani, pe când încă nu împlinse 17 ani. A luat titlul la chiar primul lui sezon în echipa mare a catalanilor. A jucat în acea stagiune nouă meciuri şi a dat şi un gol. Era doar începutul carierei sale fabuloase. 

Titlul cucerit aseară e al zecelea pentru argentinian în tricoul Barcelonei, o performanţă unică pentru un jucător al catalanilor. De altfel, performanţa e cu atât mai mare cu cât cele zele au venit într-un intervat de doar 15 sezoane. 

Celor zele titluri în La Liga li se adaudă şase cupe, şapte Supercupe ale Spaniei, patru trofee Champions League, trei Supercupe ale Europei şi trei trofee la Campionatul Mondial al cluburilor. A ajuns la un total unic în isoria Barcelonei, 34 de trofee şi se aproape de un record unic în lume, care îi aparţine lui Ryan Giggs şi care, îi este fără îndoială, la îndemână lui Messi. Britanicul a câştigat 36 de trofee cu aceeaşi echipă, Manchester United. A început să câştige titluri în 1991 şi s-a retras în 2014, după 23 de ani, la vârsta de 40 de ani. 

Prin comparaţie, Messi joacă la seniorii Barcelonei de 15 ani şi a ajuns la acest număr impresionant de 34 de trofee la doar 31 de ani. Aşadar, mai are mult timp la dispoziţie să stabilească un record greu de depăşit. Are ocazia să-l egaleze pe Giggs chiar în acest sezon. Poate cuceri Liga Campionilor, acolo unde Barcelona e calificată în semifinale, Cupa Spaniei, acolo unde va juca finala împotriva Valenciei, pe 25 mai. Dacă va câştiga Cupa, va juca şi Supercupa Spaniei, iar dacă va câştiga Liga Campionilor, va juca în Supercupa Europei şi la Campionatul Mondial al Cluburilor. Iată, există posibilitatea ca Messi să ajungă la 39 de trofee în 2019 şi să devină jucătorul cu cele mai multe trofee cu aceeaşi echipă. 

 

Afla mai multe despre: messibarcelonarecord 

viewscnt
Articole similare