Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Face revoluţie în tenis, dar nu contra cost. Djokovic: "Nu sunt în afacere cu Pique, nu-mi iese nimic din asta"

Face revoluţie în tenis, dar nu contra cost. Djokovic: "Nu sunt în afacere cu Pique, nu-mi iese nimic din asta"

Tenis

Comentarii

Tenismenul sârb Novak Djokovici a declarat că nu este asociat cu fotbalistul echipei FC Barcelona Gerard Pique, a cărui companiei, Kosmos, a ajuns la un acord cu ITF pentru schimbarea formatului Cupei Davis.

"Nu sunt în afacere cu Pique sau cu partenerii săi. În calitate de preşedinte al Consiliului jucătorilor şi pentru că ţin la acest sport, încerc doar să ajut. Nu am niciun interes în această afacere, nu-mi iese niciun beneficiu", a declarat Djokovici.

Fostul lider ATP salută schimbarea formatului Cupei Davis, proprusă de ITF şi de firma lui Pique.

"Este o veste fantastică! Vrem toţi să jucăm pentru ţara noastră, dar se fac ani de când spun că actualul format nu funcţionează. Dovada este că jucătorii cei mai buni participă din ce în ce mai rar. Eu am făcut-o de-a lungul anilor, şi după ce ajungeam în fazele finale ale grand slam-urilor. De fiecare dată îţi spui că nu e rezonabil. Schimbarea formatului este o decizie pe care mulţi o aşteptau", a precizat el.

ITF a confirmat, luni, discuţiile cu grupul Kosmos, fondat şi condus de fundaşul echipei FC Barcelona, Gerard Pique, privind reformarea Cupei Davis, competiţie de tenis cu o istorie de aproape 119 ani, rezervată echipelor naţionale. Kosmos va investi în noul format trei miliarde de dolari, în 25 de ani.

Din 2019, Grupa Mondială a Cupei Davis va deveni Cupa Mondială a Finalelor Tenisului şi se va desfăşura într-un oraş "de clasă mondială", pe durata a şapte zile, în luna noiembrie, în săptămâna în care se desfăşura în mod tradiţional finala Cupei Davis. La acest turneu vor participa 18 naţiuni, 16 din Grupa Mondială plus alte două ce vor fi invitate. Echipele vor fi împărţite pe grupe, fază urmată de una eliminatorie, începând cu sferturi de finală. Întâlnirile vor avea trei meciuri, două de simplu şi unul de dublu, care se vor disputa după sistemul cel mai bun din trei seturi.

Acest nou format, care va fi detaliat ulterior, trebuie aprobat cu două treimi de Adunarea Generală a ITF, care va avea loc în luna august, la Orlando (Florida).

L'Equipe a scris că în acest proiect este implicat şi tenismenul sârb Novak Djokovici, fost lider ATP, acum pe locul 13 mondial. Iniţial, Pique şi Djokovici ar fi încercat, fără succes, să convingă ATP să reînfiinţeze Cupa Mondială pe echipe (World Team Cup), o competiţie care a avut loc din 1978 până în 2012, la Dusseldorf.

Afla mai multe despre: cupa davisnovak djokovicpiquefc barcelonaafacereacordkosmosasociat 

viewscnt
Articole similare