Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Faceţi cunoştinţă cu Sabrina Ionescu, tânăra care a ţinut un discurs răvăşitor în memoria lui Kobe. În aceeaşi zi, românca a scris istorie în baschetul de colegiu din SUA

Faceţi cunoştinţă cu Sabrina Ionescu, tânăra care a ţinut un discurs răvăşitor în memoria lui Kobe. În aceeaşi zi, românca a scris istorie în baschetul de colegiu din SUA

Baschet

Comentarii

Jucătoarea româno-americană Sabrina Ionescu, în vârstă de 22 de ani, scrie istorie în baschetul de colegiu din Statele Unite ale Americii, pentru echipa din Oregon.

Sabrina Ionescu a reuşit, luni, în meciul dintre Oregon şi Stanford (scor 74-66), cel de-al 26-lea triple-double din carieră şi a devenit prima jucătoare din istoria Diviziei I care ajunge la 2.000 de puncte, 1.000 de assist-uri şi 1.000 de recuperări de-a lungul carierei.

Performanţa reuşită de Sabrina Ionescu a venit chiar în ziua în care sportiva de origine română a emoţionat asistenţa prin discursul ţinut la comemorarea lui Kobe Bryant. Sabrina era foarte apropiată atât de Kobe, cât şi de familia legendarului baschetbalist.

"Kobe avea planuri mai mari pentru mine decât aveam eu"

"Am crescut urmărindu-l pe Kobe, am învăţat foarte multe de la el. Cum să te antrenezi, cât să munceşti, cum să te trezeşti a doua zi şi s-o iei de la capăt. Şi asta am făcut. Acum un an, antrenorii ne-au zis că avem o surpriză. Kobe a venit cu Gianna şi au stat pe margine la meciul nostru. S-au uitat la tot. A fost prima dată când l-am cunoscut. Au venit la vestiar, ne-au felicitat. O urmăream mereu pe Gigi în video-uri, avea nişte aptitudini incredibile. Indiferent ce şcoală ar fi ales, Gigi era viitorul sportului.

Kobe avea planuri mai mari pentru mine decât aveam eu. Vorbeam mereu după meciuri, îmi spunea cum mă descurc, îmi trimitea emoticon-uri amuzante, când simţeam presiune, mă motiva, îmi dădea indicaţii tehnice şi tactice. «Ai prea mult de oferit ca să rămâi în umbră>>, imi spunea Kobe", a mărturisit, vizibil emoţionată, jucătoarea de 22 de ani.

Născută în Walnut Creek, California din părinţi români, Sabrina Ionescu nu şi-a uitat originile. În urmă cu o săptămână, atât ea, cât şi fratele ei geamăn, Eddy, au obţinut cetăţenia română.

Afla mai multe despre: baschet 

viewscnt
Articole similare