Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Faceţi cunoştinţă cu Toma Lungoci, baschetbalistul din Liga Naţională care a luat BAC-ul cu 9,76: "Sistemul nu susţine deloc să practici sport de performanţă şi să obţii o educaţie consistentă"

Faceţi cunoştinţă cu Toma Lungoci, baschetbalistul din Liga Naţională care a luat BAC-ul cu 9,76: "Sistemul nu susţine deloc să practici sport de performanţă şi să obţii o educaţie consistentă"

Baschet

Comentarii

Toma Lungoci (18 ani), baschetbalistul echipei U-BT Cluj-Napoca, a luat BAC-ul cu nota 9,76, a anunţat site-ul grupării ardelene.

"Se poate! Suntem foarte mândri de tine, Toma Lungoci!", au notat cei de la U-BT Cluj-Napoca, într-o postare pe Facebook.

Toma Lungoci este unul dintre cei mai de perspectivă tineri jucători din Liga Naţională, el debutând pe parcursul sezonului 2018/19 la nivel de seniori. Între timp a strâns prezenţe în Liga Naţională, Cupa României şi Liga 1. Palmaresul său cuprinde un titlu de campion naţional U16 masculin, obţinut în 2018, respectiv unul la U18, cucerit un an mai târziu.

Într-un interviu acordat recent, Toma Lungoci a explicat cât de greu i-a fost să îmbine şcoala cu baschetul profesionist.

"Întotdeauna am pus accent şi pe şcoală, dar această viaţă de elev-sportiv devine din ce în ce mai grea odată cu creşterea vârstei. Trebuie să mergi la şcoala 5-6 ore pe zi, trebuie să îţi rezolvi ce ai de lucrat, dar trebuie să te şi pregăteşti pentru antrenamente. După şcoală, de obicei, nici nu mă mai întorc acasă, ci îmi petrec timpul într-o bibliotecă până merg la antrenament. Consider că este mult mai eficient decât să pierd timpul pe drumuri. Mă antrenez şi înainte de şcoală, de la orele 6-7 dimineaţa", a explicat Toma Lungoci, într-un interviu acordat site-ului unitedhoops.ro.

"Sistemul nu susţine deloc să practici sport de performanţă şi să obţii o educaţie consistentă"

Baschetbalistul a vorbit şi despre lipsurile sistemului de învăţământ din România.

"Totuşi, cred că sistemul nu susţine deloc să practici sport de performanţă şi să obţii o educaţie consistentă. Eu am avut norocul să am parte, la liceu, de nişte profesori extraordinari, care odată ce au văzut că sunt serios şi că îmi dau interesul, m-au înţeles şi m-au susţinut. Nu de puţine ori am auzit cazuri în care care elevului i s-a spus că nu are cum să facă sport şi şcoală în acelaşi timp. Cred că asta nu este corect şi că, dimpotrivă, cei care practică sport la nivel înalt ar trebui să fie încurajaţi. Cred că există o arie comună de calităţi de care dai dovadă, fie că încerci sa fii cel mai bun în programare, medicină, baschet sau psihologie, şi că ar trebui să preţuim aceste calităţi", a adăugat Toma Lungoci.

Afla mai multe despre: baschet 

viewscnt
Articole similare