Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fără meciuri vineri şi luni în La Liga! Decizia luată de justiţia spaniolă

Fără meciuri vineri şi luni în La Liga! Decizia luată de justiţia spaniolă

La Liga

Comentarii

Justiţia spaniolă a dat dreptate federaţiei în conflictul cu liga profesionistă, care dorea să organizeze în continuare meciuri vinerea şi lunea, în prima divizie, informează lequipe.fr.

În această dispută, între Federaţia Spaniolă de Fotbal (RFEF) şi Liga Profesionistă din Spania, LaLiga, instanţa a ordonat, marţi, celor două părţi să negocieze.

Cele două foruri aşteaptă, de asemenea, decizia Curţii Provinciale din Madrid (jurisdicţie regională) cu privire la litigiul lor.

Această instanţă locală a permis organizarea de meciuri de campionat luni şi vineri, în sezonul trecut, cu titlu provizoriu. Ediţia 2019-2020 a LaLiga a fost afectată de restricţiile sanitare legate de Covid-19 şi multe meciuri au trebuit reprogramate.

Însă în septembrie, Comitetul pentru competiţii al RFEF a restabilit interdicţia de a juca luni şi vineri şi a obligat LaLiga să refacă programul pentru primele etape ale campionatului. Prin urmare, la începutul lunii octombrie, LaLiga a solicitat Tribunalului Comercial din Madrid să menţină măsurile derogatorii adoptate în 2019-2020 de instanţa provincială. Această cerere a fost respinsă marţi.

LaLiga consideră că stablirea datelor şi orelor meciurilor din campionat sunt propria responsabilitate, dar RFEF recunoaşte doar competenţa ligii de a stabili orele de start ale meciurilor.

Deocamdată nu se ştie ce se va întâmpla cu partidele Elche-Valencia, programată vineri, şi Levante-Celta Vigo, programată luni.

Afla mai multe despre: laliga 

viewscnt
Articole similare