Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fără Ronaldo la lot, el este cel care a purtat numărul 7. Totul despre jucătorul cu patru selecţii la naţională

Fără Ronaldo la lot, el este cel care a purtat numărul 7. Totul despre jucătorul cu patru selecţii la naţională
Comentarii

Cristiano Ronaldo a ratat prima partidă a Portugaliei din Liga Naţiunilor după ce chiar el a refuzat convocarea. În locul lui, un jucător cu doar patru selecţii la prima reprezentativă a luat numărul 7.

Ronaldo vrea să se adapteze mai repede la viaţa din Italia, după transferul la Juventus Torino, şi de aceea nu a avut timp pentru echipa naţională, motivul a fost dezvăluit chiar de către selecţionerul Fernando Santos. În timp ce în alte părţi, naţionala Argentinei de exemplu, numărul 10 nu a fost purtat de nimeni acum când Messi nu a fost la lot. În schimb, în lotul "lusitanilor" a avut cineva curajul să îi poarte numărul lui Ronaldo. 

Este vorba despre Bruma (23 de ani), legitimat la RB Leipzig, pentru care meciul cu Italia, primul al portughezilor din Liga Naţiunilor, a fost abia a patra selecţie la prima reprezentativă. Prima a fost în urmă cu un an, într-un meci amical contra Arabiei Saudite, a treia cu doar câteva zile în urmă, în amicalul cu Croaţia, acolo unde a purtat pentru prima oară numărul magic. În meciul cu Italia a jucat 76 de minute, dar şi-a lăsat amprenta asupra meciului, fiind cel care i-a pasat decisiv lui Andre Silva, la singurul gol al meciului. 

Armino Tue Na Bangna, aşa cum îl cheamă în buletin pe Bruma, este născut în Guinea-Bissau, dar s-a mutat încă de când era copil în Portugalia. La fel ca cel căruia i-a "furat" numărul, a crescut în academia lui Sporting Lisabona. Nu mai trebuie menţionat că Bruma joacă pe aceleaşi posturi ca Ronaldo şi calităţile principale sunt viteza şi driblingul. Din păcate pentru el, nu a avut şi acelaşi parcurs ca Ronaldo. În 2013 a ajuns la Galatasaray contra sumei de 10 milioane de euro, dar accidentările şi regulile campionatului din Turcia l-au împedicat să "explodeze" la gruparea unde Gică Hagi este o legendă. De acolo a fost împrumutat un sezon la Real Sociedad şi chiar a reuşit să marcheze pe Santiago Bernabeu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by @ bruma_7 on

În cele din urmă, în 2017, Bruma a fost cumpărat de RB Leipzig, iar în sezonul trecut de Bundesliga a jucat în 28 de partide, marcând patru goluri şi oferind două assist-uri, la care se adaugă trei goluri în şase partide de Europa League. Anul acesta a jucat în ambele meciuri cu Craiova, dar fără să lase urme pe tabela de marcaj. 

Chiar dacă Bruma este încă tânăr, nu este cel mai valoros om din lotul Portugaliei şi cel mai probabil va fi deposedat de Ronaldo odată ce starul lui Juventus va decide să revină la naţională, tupeul de a alege un număr atât de "greu" spune multe despre caracterul acestui jucător. 

Afla mai multe despre: brumacristiano ronaldoportugaliainlocuitor ronaldoliga natiunilor 

viewscnt
Articole similare