Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Faraonul" lui Gică Hagi, dublă superbă în poarta Universităţii Craiova. Este în TOP 5 cei mai buni marcatori ai Europei U18. "Nu prea se vorbeşte de el"

"Faraonul" lui Gică Hagi, dublă superbă în poarta Universităţii Craiova. Este în TOP 5 cei mai buni marcatori ai Europei U18. "Nu prea se vorbeşte de el"

Farul Constanța

Comentarii

Viitorul Constanţa şi U Craiova şi-au împărţit victoriile, astăzi, în cele două partide amicale disputat în Bănie. În primul meci, Viitorul a câştigat cu 3-0, în cel de-al doilea s-a impus Craiova cu scorul de 2-1.

În primul meci, jucătorul decisiv a fost atacantul de 17 ani al lui Gheorghe Hagi, Louis Munteanu, care a marcat o dublă de efect în poarta lui Laurenţiu Popescu. Primul gol a fost marcat printr-o lovitură de cap perfectă, fără şanse pentru portar. O execuţie de "nouar" veritabil. La cel de-al doilea gol, Munteanu a primit o pasă în adâncime, a preluat impecabil cu marcaj strâns, a trecut de adversar, l-a fentat pe portarul ieşit la întâmpinare şi i-a strecurat mingea printre picioarele acestuia. Din nou, tânărul fotbalist a arătat o stăpânire de sine ieşită din comun pentru un fotbalist de vârsta sa. Cel de-al treilea gol a fost marcat de Cosmin Bîrnoi.

Louis Munteanu împlineşte 18 ani pe 16 iunie, însă a strâns deja 10 meciuri pentru formaţia de seniori a Viitorului Constanţa. De asemenea, a marcat de trei ori în Liga 1, în cele nouă meciuri în care a fost aruncat în luptă de Gheorghe Hagi. Avea doar 17 ani şi 4 luni când a debutat pe prima scenă a fotbalului românesc, într-un meci cu Dinamo. Etapa următoare, bifa şi prima reuşită, una de excepţie, într-o victorie împotriva Chindiei Târgovişte, scor 3-0.

La categoria sa de vârstă, cu cele trei goluri marcate, Louis Munteanu se află în TOP 5 marcatori ai Europei. Doar Adam Hlozek (Sparta Praga, 4 goluri şi 8 pase de gol ), Filip Stevanovic (Partizan Belgrad, 5 goluri şi 3 pase de gol), Ansu Fati (Barcelona, 4 goluri şi 1 pasă de gol) şi Aleksander Buksa (Wisla Cracovia, 3 goluri) se ridică la nivelul său de reuşite. Interesant este că Stevanovic, Hlozek şi Buksa sunt jucători urmăriţi de Manchester City, Napoli, Roma, Inter, Milan, Bayern Munchen, Borussia Dortmund sau RB Leipzig. 

"De Munteanu nu prea se vorbeşte. După Coman, eu zic că e jucătorul care are cele mai multe goluri la toate loturile naţionale, pentru că el e din prima zi la loturile naţionale şi a dat goluri peste tot. E un număr 9, diferit de Coman, dar foarte bun, marcator pur. E număr 9 clasic care marchează foarte multe goluri. El şi Pitu au stat cel mai mult cu noi, ei sunt cei doi jucători care arată din punct de vedere fizic foarte bine, la nivelul primei echipe. Pe ei cred că o să îi vedeţi foarte des acum", declara antrenorul său, Gheorghe Hagi, în urmă cu câteva zile, la Telekom Sport.

Se pare că Louis Munteanu nu încetează să-i răsplătească încrederea "Regelui", iar reluarea fotbalului din Liga 1 poate fi şansa mult aşteptată de tânărul fotbalist. Hagi pare dispus să-l titularizeze pe Munteanu şi să-l ajute să-şi dezvolte capacităţile de marcator şi în condiţiile jocului de la seniori. Louis Munteanu a fost golgeter absolut la juniori, unde a marcat pe bandă rulantă.

 

 

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare