Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Farul, FCSB, Dinamo, CFR sau Steaua vor primi bani de la UEFA. Anunţul făcut de FRF

Farul, FCSB, Dinamo, CFR sau Steaua vor primi bani de la UEFA. Anunţul făcut de FRFgalerie foto

Fotbal intern

Comentarii

Luni, FRF a anunţat că va distribui plăţile de solidaritate formaţiilor cu cele mai bune 20 de academii din ţară.

La începutul acestui sezon, FRF publica lista cu topul academiilor din România.

Cum era de aşteptat, Farul era în fruntea clasamentului, urmată de FCSB, iar completând surprinzător podiumul, Csikszereda.

Alte echipe aflate surprinzător de sus pe listă erau Concordia Chiajna, FC Voluntari sau Ripensia Timişoara, în timp ce campioana CFR rata la limită top 5, iar Rapid nici nu intra în top 20.

Sursă FOTO: frf.ro

La mai bine de jumătate de an de la publicarea listei, FRF a revenit cu menţiunea că primele 20 de academii din ţară au să împartă o ”plată de solidaritate” în valoare de 1,5 milioane de euro, din partea UEFA.

Farul, FCSB, Dinamo, CFR sau Steaua vor primi bani de la UEFA

Totuşi, banii primiţi nu pot fi investiţi în orice parte a clubului. Cei de la FRF menţionează că plăţile de solidaritate au scopul de a ajuta tot tinerii şi juniorii.

Conform principiului adoptat începând cu sezonul 2020/21, Federaţia Română de Fotbal va distribui primelor 20 de cluburi profesioniste din topul clasificării academiilor suma provenind din plăţile de solidaritate UEFA.

În fiecare an, forul continental alocă un procent de 4% din veniturile înregistrate de forul continental în urma organizării ediţiilor precedente ale competiţiilor Liga Campionilor şi Europa League.

Suma rezultată este distribuită asociaţiilor naţionale spre a fi direcţionată către cluburile profesioniste (condiţie obligatorie impusă de UEFA).

Faţă de sezonul precedent, plăţile de solidaritate pentru fotbalul românesc au crescut cu 10%.

Astfel, suma de 1,5 milioane de euro va fi împărţită primelor 20 de cluburi profesioniste din clasificarea academiilor, indiferent de eşalon, cu obligativitatea ca banii să fie investiţi la nivel de copii şi juniori”, se arată pe site-ul oficial al federaţiei.

Sumele primite din partea UEFA vor fi foarte importante atât pentru echipele din Liga 2, cât şi pentru cluburile care activează doar la nivel de juniori.

Rămâne neclar însă cum se va împărţi exact plata de 1,5 milioane de euro, dacă fiecare echipa va încasa 75.000 de euro, sau dacă o clasare mai sus reprezintă o sumă mai importantă.

Afla mai multe despre: frf 

viewscnt
Articole similare