Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FC Argeş a cerut retragerea licenţei de Superligă pentru Dinamo. Piteştenii, pregătiţi să meargă la TAS

FC Argeş a cerut retragerea licenţei de Superligă pentru Dinamo. Piteştenii, pregătiţi să meargă la TAS

Fotbal intern

Comentarii

Un nou scenariu care este posibil să se decidă prin comisii şi nu pe terenul de fotbal apare la orizont în fotbalul românesc. Barajul de menţinere/promovare în Superligă între FC Argeş şi Dinamo ar putea fi tranşat la ”masa verde” în favoarea piteştenilor.

FC Argeş şi Dinamo îşi dispută barajul de menţinere/retrogradare în Superligă, dar deznodământul acestuia ar putea fi decis nu după cele petrecute pe teren, ci în comisii.

Manşa tur a barajului, disputată pe Arena Naţională, a fost adjudecată, clar şi fără echivoc, de Dinamo, scor 6-1, iar returul este programat pe stadionul Orăşenesc din Mioveni.

Numai că există şanse ca el să nu se dispute, iar FC Argeş să câştige barajul la ”masa verde” şi se menţină în continuare în prima ligă.

FC Argeş a cerut retragerea licenţei de Superligă pentru Dinamo. Piteştenii, pregătiţi să meargă la TAS

Concret, formaţia din Trivale a cerut retragerea licenţei de Superligă pentru Dinamo, printr-o adresă trimisă de piteşteni, în cursul zilei de astăzi, Federaţiei Române de Fotbal.

Motivul invocat este acela că, pentru ca un club să primească această licenţă, trebuie să dovedească faptul că nu mai are datorii restante după data de 31 martie, informează Gsp.

Totuşi, solicitarea piteştenilor nu se poate aplica şi în cazul clubului FC Dinamo 1948, unul aflat în insolvenţă. Mai mult, faptul că gruparea bucureşteană are datorii restante este menţionat inclusiv şi în noul plan de reorganizare al clubului.

Dar aici apare o altă situaţie inedită. Decizia pentru noul plan de reorganizare depus de Dinamo a fost amânată pentru data de 25 mai, dată care a trecut deja.

Pentru a primi licenţa de Superligă, clubul bucureştean s-a folosit de vechiul de reorganizare, iar prin cel nou, acesta încearcă să scadă datoriile de la opt milioane de euro la 2,5.

Dar FC Argeş este pregătită să facă toate demersurile necesare pentru a avea câştig de cauză în barajul cu Dinamo, după ce nu a reuşit să-şi obţină acest drept pe terenul de fotbal.

Piteştenii le-au solicitat celor de la FRF un răspuns rapid, în maximum 24 de ore, iar dacă acesta va fi unul negativ, vor să atace decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, unde cazul ar urma să fie judecat în regim de urgenţă.

De altfel, cei de la FC Argeş ar mai miza un as în mânecă pentru a rămâne în elita fotbalului românesc şi în sezonul viitor.

Viorel Tudose, unul dintre sponsorii piteştenilor, susţine că dacă FRF ar aplica regulamentul, atunci o echipă din Superligă n-ar putea continua, iar FC Argeş i-ar lua locul în prima ligă

Afla mai multe despre: fc argesdinamofc arges dinamolicenta superliga 

viewscnt
Articole similare