Experiențe împreună.
You are here:

FC Barcelona monitorizează un jucător român din Liga 1. Ce au postat catalanii pe contul oficial de Twitter

FC Barcelona monitorizează un jucător român din Liga 1. Ce au postat catalanii pe contul oficial de Twitter

Liga 1

Comentarii

Cei de la FC Barcelona monitorizează un tânăr jucător din Liga 1.

Este o raritate ca un jucător român să intre în atenţia marilor cluburi din Europa, deşi acestea au scouteri în toată lumea.

Există totuşi în Liga 1 un jucător român care este monitorizat de FC Barcelona. Dovadă sunt postările de pe conturile oficiale ale echipei catalane. 

Jucătorul român din Liga 1 monitorizat de FC Barcelona

Echipe ca FC Barcelona au scouteri în toată lumea şi monitorizează anual mii de jucători. Însă rareori se întâmplă ca în atenţia lor să intre şi jucători români.

Există totuşi în Liga 1 un jucător român pe care catalanii îl tot urmăresc. Este vorba despre Enes Sali, cel mai tânăr jucător care a debutat în naţionala României.

Mijlocaşul de 15 ani a fost felicitat de cei de la FC Barcelona după ce a debutat în naţionala de seniori a României, în meciul cu Liechtenstein.


”Când am auzit că m-a felicitat şi Barcelona a fost foarte frumos, e o onoare pentru mine. Voi păstra tricoul toată viaţa”, Enes Sali, după ce a debutat la naţionala României.


De asemenea, pe site-ul academiei lui FC Barcelona, catalanii i-au dedicat lui Enes Sali un amplu material în care au prezentat date despre cariera tânărului fotbalist al Farului.

Însă cei de la FC Barcelona nu s-au oprit aici. Zilele trecute, catalanii au publicat pe contul oficial de Twitter al academiei FC Barcelona două poze cu Enes Sali: una când era junior la FC Barcelona şi una în tricoul Farului.

Catalanii au scris, de asemenea şi un mesaj pentru Enes Sali: ”Mândri de tine!” Este dovada că cei de la FC Barcelona sunt cu ochii pe evoluţia jucătorului de numai 15 ani.

FC Barcelona l-a avut la academie pe Enes Sali, dar n-a putut să-l păstreze

Toată această atenţie de care Enes Sali se bucură din partea celor de la FC Barcelona nu este întâmplătoare. Mijlocaşul român a făcut parte din celebra academie La Masia, dar catalanii au fost obligaţi să renunţe la el.

Enes Sali s-a născut în Toronto, unde părinţii săi au emigrat şi unde a şi început fotbalul. În iarna lui 2014, Enes Sali a fost remarcat de antrenorii de la Barca Academy Camp, din Toronto.

Avea atunci doar 8 ani şi ulterior, în 2015, a fost chemat la Barcelona, unde Enes Sali s-a mutat alături de familie. Însă bucuria lui n-a ţinut prea mult.

În 2017, FC Barcelona s-a văzut obligată să renunţe la Enes Sali după ce a fost sancţionată de FIFA pentru ilegalităţi comise în transferurilor unor jucător minori.

Foarte inspirat, Gică Hagi a reuşit atunci să-i convingă pe părinţii lui Enes Sali să-l lase la Farul Constanţa (fostă Viitorul) şi că acest transfer ar contribui la dezvoltarea lui. Lucru care s-a şi întâmplat.

Enes Sali are deja 9 apariţii în Liga 1 (un gol marcat), în acest sezon şi a debutat la naţionala de seniori a României, unde a devenit cel mai tânăr jucător român care a evoluat vreodată pe ”tricolori”.

În tot acest timp, cei de la FC Barcelona lasă impresia că-i monitorizează dezvoltarea.

Enes Sali are cetăţenie canadiană şi română, ceea ce înseamnă că ar fi putut juca pentru ambele echipe naţionale. A fost unul dintre motivele pentru care Mirel Rădoi l-a chemat la doar 15 ani la echipa naţională.

viewscnt
Articole similare