Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FCSB a luat un super mijlocaş: ”Nu mă aşteptam!” Gabriel Simion, un pariu deja câştigat de Gigi Becali

FCSB a luat un super mijlocaş: ”Nu mă aşteptam!” Gabriel Simion, un pariu deja câştigat de Gigi Becaligalerie foto

FCSB

Comentarii

FCSB a pus mâna pe unul dintre cei mai buni mijlocaşi ai sezonului trecut din Liga 1. Tânărul Gabriel Simion începe să se impună în echipa lui Toni Petrea.

În multe dintre campionatele importante ale Europei, pandemia de coronavirus a fixat în ultimele luni, câteva verdicte destul de clare. Mai întâi, echipele, şi nu su­pradotaţii. Mai întâi spiritul de grup şi nu invididualităţile de marcă.

Chiar şi Liga Campionilor a fost câştigată înainte de toate de adâncimea din lotul lui Bayern Munchen, o echipă care pare că are un avantaj oceanic faţă de alte rivale în acest moment. Păstrând proporţiile, FCSB pare clubul din Liga 1 care stăpâneşte cel mai bine profunzimea unui lot.

Lovitura neaşteptată dată de Gigi Becali. Gabriel Simion, un pariu deja câştigat de FCSB

Dincolo de cele câteva individualităţi de marcă, oficialii roş-albaştrilor au oferit foarte multe soluţii echipei în această perioadă. S-a văzut chiar şi în meciurile din Europa că puştii talentaţi de la FCSB pot ajuta echipa pe mai multe fronturi, iar astfel de detalii pot face diferenţa într-un sezon care solicită anduranţă şi unitate de grup. Practic, la această oră, odată cu revenirile lui Florinel Coman şi Dragoş Nedelcu, FCSB contează pe titulari şi rezerve de clasă în fiecare compartiment. Iar alternativele par din ce în ce mai numeroase, pe mai multe dintre fronturi. Un avantaj al roş-albaştrilor în încercarea de a cuceri toate obiectivele impuse de conducere în acest an.

Unul dintre câştigurile neobservate ale roş-albaştrilor este tânărul Gabriel Simion, un jucător apărut de nicăriei, care poate reprezenta o adevărată lovitură pentru Gigi Becali, un patron care s-a declarat într-una dintre ultimele sale apariţii televizate înainte de ”retragerea” spontană, mai mult decât surprins de calităţile arătate de puştiul produs chiar de FCSB.

”Jucătorii tineri, de vârsta lui Gabriel Simion, nu au capacitatea sa înţeleagă atât de bine şi rolul de număr 6 şi cel de număr 8, în acelasi meci. Simion o face foarte bine” remarca, în timpul unui meci al Astrei, comentatorul Telekom Sport, Mihai Dolinschi.

Polivalent, curajos, sigur pe el şi versatil, cu o combustie uluitoare în anumite momente ale jocului, Gabriel Simion pare că este deja marea surpriză a campaniei de transferuri de la FCSB. Mijlocaşul de 22 de ani a strâns deja 7 meciuri la gruparea roş-albastră şi a lăsat o impresie foarte bună în primele 476 de minute disputate în actuala stagiune. La numai 22 de ani, Simion măsoară 1.80 metri, iar ochiul de expert al managerul FCSB-ului, Mihai Stoica, a avut mare încredere în el. Un pariu câştigător, remarcat chiar şi de exigentul patron, Gigi Becali, care a recunoscut recent: ”Surpriză mare! Cică e foarte bun jucător, nu mă aşteptam. Am vorbit şi cică Simion la ora asta este peste Ovidiu Popescu. De la echipă mi s-a spus asta", a declarat patronul FCSB.

Simion este deja cotat la 850 de mii de euro, dar la FCSB a revenit după ce a fost împrumutat la Dunărea Călăraşi şi Astra Giurgiu. Astfel, Gigi Becali s-a ales cu un mijlocaş care a strâns deja 75 de meciuri în prima ligă, şi care poate evolua atât în linia mediană pe mai multe posturi, dar şi în linia defensivă. Conform site-urilor Who Scored şi Transfermarkt, Gabriel Simion este unul dintre cei mai polivalenţi fotbalişti din lotul roş-albaştrilor.

A evoluat până acum în Liga 1 ca mijlocaş central, mijlocaş defensiv, mijlocaş stânga, fundaş central, fundaş dreapta, mijlocaş ofensiv şi fundaş stânga. O pleiadă de roluri pe care orice antrenor şi-o doreşte de la fotbaliştii săi.

Mijlocaşul pe care FCSB l-a tot împrumutat în Liga 1 a crescut enorm în ultimele două sezoane şi s-a transformat într-unul dintre cei mai buni mijlocaşi defensivi din campionat. 2.309 minute a evoluat Gabriel Simion în stagiune recent încheiată, fără să marcheze sau să paseze decisiv. Dar, evoluţiile sale au fost extrem de apreciate, iar cota mijlocaşului a cunoscut o pantă ascendentă.

Fotbalistul se află în vârful carierei, din punct de vedere al cotei de piaţă, după ce a trecut, tot sub formă de împrumut, pe la Academica Clinceni (în Liga 1), Daco-Getica, Dunărea Călăraşi şi Astra Giurgiu (toate în Liga 1).

Strategie excelentă a FCSB-ului în cazul Gabriel Simion

Când a decis să-l împrumute prima dată pe Simion, fotbalist crescut în curtea clubului, FCSB nu anticipa probabil o creştere atât de rapidă a jucătorului.

Simion a fost cedat la Academica Clinceni, într-un moment în care cota sa de piaţă era de 50 de mii de euro. După aventurile Clinceni şi Daco Getica, Gabriel Simion a ajuns la Dunărea Călăraşi şi deja în iunie 2019, cota sa crescuse de opt ori! Când a ajuns la Astra Giurgiu, Simion era cotat la 550 de mii de euro, iar evoluţiile sale alături de Alibec şi Budescu i-au crescut şi mai tare cota, la 850 de mii de euro, cea mai înaltă cotă din cariera sa.

Ţinând cont că a revenit la FCSB şi că Toni Petrea se pare că îl apreciază deja foarte mult, pare clar că Gabriel Simion este un fotbalist în plină ascensiune, a cărui cotă va creşte în continuare. De remarcat că jucătorul este în acest moment al 8-lea cel mai bine cotat din lotul formaţiei roş-albastre şi al 56-lea fotbalist din România conform site-ului Transfermarkt.com.
 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: gigi becalifcsbgabriel simion 

viewscnt
Articole similare