Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FCSB, acuzată de rasism în presa internaţională. "A fost o experienţă dificilă. Făceau precum maimuţele. Absolut îngrozitor"

FCSB, acuzată de rasism în presa internaţională. "A fost o experienţă dificilă. Făceau precum maimuţele. Absolut îngrozitor"galerie foto

FCSB

Comentarii

În lumina evenimentelor petrecute peste Ocean, în care un cetăţean de culoare a fost ucis de un ofiţer de poliţie american, fostul jucător al celor de la Shelbourne, Stuart Byrne şi-a amintit de un episod rasist petrecut în 2005, la un meci cu FCSB, din preliminariile Ligii Campionilor.

Se întâmpla pe 3 august 2005, în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor. FCSB întâlnea formaţia irlandeză Shelbourne pe stadionul Lia Manoliu. Mijlocaşul irlandez Stuart Byrne a povestit în presa natală abuzurile rasiste la care au fost supuşi colegii săi de către suporterii români.

"Am avut parte de e o experienţă dificilă acolo. Nici nu îmi pot imagina cum a fost pentru Joseph Ndo şi Curtis Fleming. Cei doi au fost huiduiţi pe toată durata jocului. Suporterii imitau maimuţele, era groaznic. Absolut îngrozitor. Cu toate acestea, când se întâmplă, nu prea ştii ce să faci. Eşti complet confuz şi speri că oficialii vor rezolva problema sau oficialii echipei adverse", a declarat Stuart Byrne, ajuns la 43 de ani, pentru presa din Irlanda.

Stuart Byrne s-a întors în România, patru ani mai târziu, atunci când St. Patrick a întâlnit pe FCSB în preliminariile Europa League. De data aceasta, meciul de la Bucureşti s-a disputat cu porţile închise din cauza unei suspendări dictate de UEFA pe acelaşi motiv.

În partida FCSB - Shelbourne, românii s-a impus cu scorul de 4-1, prin golurile marcate de Bănel Nicoliţă, Victoraş Iacob, Laurenţiu Diniţă şi Daniel Opriţa. Jason Byrne a fost autorul unicului gol al irlandezilor.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare