Experiențe împreună.
You are here:

FCSB ameninţă că va face plângere la FIFA contra unui jucător pe care l-a transferat în vară: ”A încălcat obligaţiile contractuale”

FCSB ameninţă că va face plângere la FIFA contra unui jucător pe care l-a transferat în vară: ”A încălcat obligaţiile contractuale”

Liga 1

Comentarii

Oficialii FCSB-ului susţin că au respectat în totalitate contractul cu Lukasz Gikiewicz, jucător care a plecat din cantonamentul echipei. Replica vine după ce impresarul lui Gikiewicz a anunţat că va face o plângere la FIFA contra FCSB-ului.

Lukasz Gikiewicz este unul dintre transferurile nereuşite ale FCSB-ului, motiv pentru care conducerea a încercat să scape de el. Oficialii clubului l-au trimis iniţial la echipa secundă, după ce atacantul polonez a filmat un antrenament, deşi nu avea voie să-şi ia cu el telefonul la şedinţa de pregătire. Apoi, pe motiv de indisciplină, l-au lăsat fără maşina de serviciu şi l-au dat afară din camera în care locuia, în cantonamentul din Berceni.

Cele două părţi ar fi reziliat contractul pe 20 septembrie, dar impresarul lui Lukasz Gikiewicz a ameninţat că va face o plângere la FIFA contra vicecampioanei României. Agentul de jucători susţine că Lukasz Gikiewicz vrea să primească toţi banii din contractul pe care-l mai avea, adică 8.500 de euro pe lună, până în vara lui 2020. În plus, a declarat şi că va cere ca FCSB să primească interdicţie la transferuri.

În replică, FCSB a răspuns astăzi cu un comunicat oficial în care-l acuză pe atacantul de 31 de ani de lipsă de profesionalism şi ameninţă, de asemenea, cu o plângere la FIFA:

”FCSB şi-a îndeplinit toate obligaţiile asumate faţă de Lukasz Gikiewicz prin contractul încheiat între părţi.

De asemenea, FCSB a respectat şi îndeplinit faţă de jucător toate obligaţiile ce îi incumbă potrivit legislaţiei sportive şi civile în materie.

Cu toate acestea, Lukasz Gikiewicz şi-a încălcat obligaţiile contractuale asumate, refuzând să se prezinte la antrenamentele şi jocurile oficiale ale echipei, conform solicitărilor staff-ului tehnic, începând cu data de 11.09.2019 şi a absentat nemotivat de la antrenamentele şi jocurile oficiale ale echipei începând cu data de 16.09.2019.

Pentru aceste abateri, jucătorul a fost sancţionat disciplinar in conformitate cu prevederile art 42.6 din Regulamentul Disciplinar al Federaţiei Române de Fotbal, Decizia prin care acesta a fost sancţionat de către club fiind în curs de ratificare.

De asemenea, având în vedere absenţele nemotivate ale jucătorului de la programul de pregătire şi antrenament, precum şi de la jocurile oficiale ale FCSB, începând cu data de 16.09.2019, clubul se va adresa organismelor jurisdicţionale competente pentru a constata încetarea contractului încheiat între noi şi jucător din culpa acestuia şi obligarea domnului Lukasz Gikiewicz către FCSB la plata prejudiciului produs”,
se arată în comunicatul emis de FCSB.

viewscnt
Articole similare