Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FCSB ar fi putut avea unul dintre golgeterii Europei, însă Becali a refuzat categoric. L-a preferat pe Adrian Petre

FCSB ar fi putut avea unul dintre golgeterii Europei, însă Becali a refuzat categoric. L-a preferat pe Adrian Petre

Fotbal

Comentarii

În această iarnă, lui Gigi Becali i-a fost propus la FCSB un atacant croat în vârstă de 28 de ani, Ante Vukusic, legitimat în Slovenia la Olimpija Ljublijana, însă latifundiarul din Pipera nici nu a vrut să audă. Recent, atacantul a devenit golgeterul campionatului sloven.

Se ştia încă din luna februarie faptul că atacantul Harlem Gnohere nu va mai continua cu FCSB, iar concentrarea şi randamentul francezului nu mai erau la acelaşi nivel. La acea vreme, conducerea i-a sugerat lui Gigi Becali un atacant care-l să-l înlocuiască pe "Bizon".

Astfel, în faţa lui Gigi Becali a ajuns C.V.-ul atacantului croat Ante Vukusic de la Olimpija Ljublijana, un atacant de alt tip faţă de Gnohere, dar care ştie să marcheze. Evoluase pentru toate naţionalele de juniori şi tineret al Croaţiei, unde era considerat cel mai promiţător fotbalist din generaţia sa. A reuşit să facă pasul spre naţionala de seniori a Croaţiei, însă a prins un singur meci, o partidă amicală contra Elveţiei, în 2012.

Atunci, cota de piaţă a croatului era de 600.000 de euro, iar slovenii cereau în jur de 1 milion de euro. Prea mult pentru gusturile lui Gigi Becali, care a preferat să plătească 600.000 de euro pentru un tânăr atacant român, care are mai multe ratări monumentale decât goluri la FCSB: Adrian Petre.

În acest sezon, Ante Vukusic este golgeterul campionatului sloven, cu 22 de goluri în 30 de meciuri disputate. În ultima rundă, croatul a marcat un hattrick în victoria echipei sale, Olimpija Ljublijana în faţa celor de la Triglav, scor 7-3. Formaţia din Ljublijana este lider în Slovenia, cu patru puncte peste rivala Celje

În comparaţie, Adrian Petre a marcat un singur gol pentru FCSB, în opt meciuri, şi acel din lovitură de la 11 metri, într-o remiză cu Gaz Metan Mediaş, scor 2-2.

FCSB ar fi putut avea unul dintre golgeterii Europei, însă Becali a refuzat categoric. L-a preferat pe Adrian Petre

Ante Vukusic a fost cumpărat de Pescara în vara anului 2012, de la Hajduk Split, pentru 4 milioane de euro, chiar în perioada în care a debutat la echipa naţională. Surprinzător sau nu, fotbalistul nu şi-a găsit locul şi a fost împrumutat la formaţii precum Lausanne (Elveţia) şi Waasland-Beveren (Belgia), unde a marcat prea puţin în balanţă cu aşteptările create, patru, respectiv trei goluri.

Din postura de jucător liber de contract, Vukusic a semnat cu formaţia germană de ligă secundă, Greuther Furth, însă nici acolo nu a rupt gura târgului şi şi-a reziliat contractul după două sezoane. Alte două sezoane de secetă, la Olimpia Grudzias (Polonia) şi NK Krso (Slovenia), apoi şi-a găsit liniştea la Olimpija Ljublijana.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare