Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FCSB, cea mai proastă clasare din ultimii nouă ani. Locul 5 atrage după sine o importantă gaură financiară pentru Gigi Becali

FCSB, cea mai proastă clasare din ultimii nouă ani. Locul 5 atrage după sine o importantă gaură financiară pentru Gigi Becali

FCSB

Comentarii

Nouă ani au trecut de la ultimul sezon în care FCSB a terminat pe locul 5 în Liga 1. În 2020, această clasare le va aduce roş-albaştrilor o sumă mai mică din drepturile TV cu circa 350 de mii de euro decât dacă ar fi terminat pe ultima treaptă a podiumului, acolo unde ar fi ajuns în cazul unui succes cu CFR Cluj.

FCSB, cea mai proastă clasare din ultimii nouă ani. Locul 5 atrage după sine o importantă gaură financiară pentru Becali

Bugetul lui Gigi Becali suferă după ce a preferat să abordeze cu o echipă improvizată meciul cu CFR Cluj de pe Naţional Arena şi pe care l-a pierdut cu scorul de 0-2. În urma acestui rezultat, FCSB a încheiat pe locul 5 play-off-ul din Liga 1.

Echipa lui Toni Petrea ar fi putut încheia competiţia pe locul al treilea dacă ar fi învins-o pe Astra. Meciul contra giurgiuvenilor nu se va mai juca însă din cauza DSP Giurgiu, care nu a permis organizarea şi desfăşurarea partidei.

În urma Comitetului de Urgenţă al FRF, care a omologat clasamentul înregistrat la finalul derbyb-ului Craiova - CFR Cluj, FCSB a terminat campionatul pe poziţia a cincea, Astra pe locul 3, iar FC Botoşani pe 4. Aşadar, roş-albaştrii vor primi o sumă mult mai mică din drepturile TV.

FCSB va primi cu aproximativ 350 de mii de euro mai puţin decât ar fi primit în cazul unui succes cu CFR Cluj şi al unei clasări pe ultima treaptă a podiumului Ligii 1.

FCSB, pagubă de 350 de mii de euro

Cei 350 de mii de euro depăşesc bugetul de salarii pe o singură lună la FCSB. Aceeaşi sumă a primit-o echipa lui Toni Petrea în urma câştigării Cupei României şi de care Gigi Becali s-a bucurat enorm: „Singurul lucru care contează sunt cei 350-400 de mii de euro pe care în vom primi şi care vor intra la mine în buzunar”, a declarat finanţatorul roş-albaştrilor după finala cu Sepsi.

Clasamentul play-off-ului Ligii  1, omologat de FRF:

  1. CFR Cluj
  2. U Craiova
  3. Astra
  4. FC Botoşani
  5. FCSB
  6. Gaz Metan

Interesant este faptul că, în ediţia 2010-2011, atunci când FCSB a încheiat ultima dată pe locul 5, roş-albaştrii au reuşit şi atunci să câştige Cupa României. La acea vreme, echipa lui Gigi Becali a terminat sezonul sub comanda lui Cosmin Olăroiu. Campioană nu a fost însă atunci CFR Cluj, ci Oţelul Galaţi.

Afla mai multe despre: fcsbastraliga 1bani 

viewscnt
Articole similare