Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | FCSB - Dinamo 1-1. Derby spectaculos pe Arena Naţională. Doar remiză între cele două rivale

VIDEO | FCSB - Dinamo 1-1. Derby spectaculos pe Arena Naţională. Doar remiză între cele două rivale

FCSB

Comentarii

FCSB şi Dinamo au oferit un spectacol adevărat în derby-ul Ligii 1. S-a terminat 1-1, dar partida s-a ridicat fără îndoială la nivelul aşteptărilor.

Marele Derby al Ligii 1 a avut de toate. Incidente, goluri, fotbal spectacol, execuţii individuale de mare calitate, atmosferă incendiară şi un duel tactic echilibrat.

Dinamo a avut o agresivitate impresionantă, FCSB a replicat prin ceva mai mult calitate, dar printr-o organizare mult mai modestă decât rivala sa. Dacă în tribune, fanii lui Dinamo au tranşat se pare disputa de la distanţă, în teren, cele două echipe nu au putut fi departajate.

Ciobotariu a marcat pentru oaspeţi, în timp ce Florinel Coman a reuşit să restabilească egalitatea pentru gazde.

Kovacs, sub nivelul meciului

În timp ce jucătorii celor două formaţii au dat absolut totul pe teren şi au oferit un spectacol destul de rar văzut în Liga 1, centralul Istvan Kovacs a avut o zi destul de modestă. La câteva zile de la prima sa delegare în Champions League, Kovacs, incontestabil unul dintre cei mai buni arbitri români, a avut câteva momente inexplicabile. 

Dinamo, transformată în bine

Cu un public impresionant în spate, Dinamo s-a simţit parcă mai bine decât FCSB pe Arena Naţională. Elevii lui Uhrin Jr au plecat din postura outsider-ului, dar au sfârşit prin a lăsa o impresie puternică. Pozitivă!

Bine organizată, disciplinată şi foarte ambiţioasă, formaţia din Ştefan cel Mare a oferit o replică mult peste ceea ce anunţa cota de piaţă pe care o au dinamoviştii în acest moment. 

Linia mediană a lui Dinamo a resimţit lipsa lui Fabbrini la construcţie, dar a arătat foarte bine pe faza defensivă. În schimb, Dinamo pare să aibă probleme în defensivă în continuare, cu toate că Uhrin a reuşit să ermetizeze o apărare altă dată, haotică.

FCSB a controlat, dar s-a împiedicat

La finalul derby-ului, FCSB a încheiat meciul cu o posesie mai bună, cu mai multe şuturi pe poartă, cu mai multe cornere şi cu mai multe şuturi spre ţinta adversă. Nu a fost însă suficient, pentru că ritmul impus de echipa lui Vintilă în special în repriza a doua nu a fost dublat de mai multă atenţie la finalizare.

Un plus mare în tabăra roş-albastră pentru Florinel Coman. Panduru spunea după meci că şeptarul FCSB-ului a făcut spectacol şi, într-adevăr, aşa a fost. 

După mult timp, pe Arena Naţională s-a jucat fotbal adevărat între cele două mari rivale. Spectacolul din tribune a avut în sfârşit un răspuns prompt şi perfect şi din teren. Remiza nu face cinste evenimentelor din teren, dar apără până la urmă şansa celor două combatante de a nu pierde la finalul unui meci pe care l-au transformat în spectacol.


LIVE FCSB - Dinamo 1-1 (Fl. Coman 28 / Ciobotariu 9)

ECHIPELE DE START:

FCSB: Bălgrădean - Cr. Manea, I. Cristea, Planici, Panţîru -  Vînă, Oaidă, Ov. Popescu - D. Man, Fl. Tănase, Fl. Coman
Rezerve: Vlad, Creţu, Gnohere, Moruţan, Moutinho, Popa, Ciorbadjiski
Antrenor: Bogdan Argeş Vintilă

Dinamo: Piscitelli - Ciobotariu, Puljici, Popescu, Corbu -  Filip, Mrzljak - Moldoveanu, Nistor,  Neicuţescu - Montini
Rezerve: Straton, Klimavicius, Grigore, Moura, Răuţă, Brito, Popa
Antrenor: Dusan Uhrin


Final de meci pe Arena Naţională. Un derby mult mai spectaculos decât ne aşteptam se termină la egalitate, 1-1.

Min 89. Lovitură liberă în stil Cristiano Ronaldo executată de Florinel Coman, FCSB are ghinion. 

Min 87. Răuţă îi încearcă vigilenţa lui Bălgrădean cu un şut de la marginea careului. Portarul gazdelor reţine fără probleme

Min 83. Ocazie mare Dinamo! Centrarea din flancul drept şi o reluare cu capul a lui Popa, puţin pe lângă poartă. Din nou palpitaţii în defensiva roş-albastră

Min 78. Dinamo suportă tot mai greu finalul de meci. Popa are o nouă ocazie pentru echipa roş-albastră

Min 74. FCSB apelează la Moruţan, în locul lui Manea. Ov Popescu devine fundaş dreapta în angrenajul lui Vintilă. La Dinamo intră Daniel Popa şi iese Neicuţescu. Ne pregătim de ultimul sfert de oră al derby-ului. 

Min 70. Fază controversată la poarta lui Dinamo. Mai întâi Gnohere cade în careu, Kovacs lasă jocul să continue. Mingea ajunge la Popa, care este faultat, gazdele continuă şi marchează. Istvan Kovacs fluierase însă lovitură liberă pentru FCSB, astfel că golul nu este valabil. Planici primeşte cartonaş galben în urma acestei faze.

Min 67. Ocazie mare pentru Dinamo! Mingea ajunge la Neicuţescu în poziţie foarte bună de gol, dar şutul său este foarte modest

Min 62. Şut de pe loc al lui Dan Nistor, de la peste 30 de metri. Bălgrădean nu are nicio emoţie

Min 60. Schimbare la Dinamo.Iese Mrzljak şi intră Răuţă

Min 55. Dinamo, ocazie imensă! Moldoveanu centrează din flancul drept, mingea se îndreaptă spre Montini, dar Cristea apare in extremis şi îşi salvează echipa din 6 metri.

Min 51. Şut bun al lui Ovidiu Popescu, balonul ocoleşte de puţin bara din stânga lui Piscitelli

Min 51. Bară FCSB! Reluare cu capul a lui Florin Tănase, mingea cade pe bara transversală. FCSB putea trece în avantaj la această fază

Min 47: Ocazie FCSB! Prima şansă de gol a reprizei secunde. Adi Popa scapă în flancul drept şi şutează, dar Piscitelli respinge

FCSB face două schimbări la pauză. Gnohere şi Popa au intrat în locurile lui Man şi Vână

Min 46+2. Bară Dinamo! Ocazie imensă la poarta lui Bălgrădean care scapă fără gol primit. Sarabandă de ratări în aceeaşi fază: Popescu şi Montini sunt blocaţi de Planic şi bară

Min 42. Ocazie uriaşă Dinamo! Bălgrădean are o intervenţie senzaţională în urma unei lovituri de cap a lui Montini. Faza continuă, iar mingea pare să-l lovească în mână pe Iulian Cristea

S-a reluat meciul!

Partida este întreruptă din cauza scandărilor rasiste ale fanilor lui Dinamo Bucureşti. Florinel Coman a fost primul vizat, ulterior scandările s-au îndreptat spre Istvan Kovacs, centralul partidei.

Min 31. Florinel Coman, Laurenţiu Corbu şi Florin Tănase sunt avertizaţi cu galben

Min 28. GOOL FCSB! Gazdele egalează prin Florinel Coman. Acţiune în flancul stâng, balonul ajunge în cele din urmă la Coman, iar FCSB restabileşte egalitatea

Min 26. Al treilea cartonaş galben pentru Dinamo. Neicuţescu este şi el avertizat pentru un fault la Dennis Man

Min 17. Puljic primeşte şi el cartonaşul galben, după o intrare brutală la Vână. 

Min 14. Ocazie pentru FCSB! Tănase scapă spre poarta lui Piscitelii, dar şutul său este prea slab pentru a-l putea învinge pe portarul italian al lui Dinamo

Min. 9: GOOOL Dinamo! Denis Ciobotariu deschide scorul cu o lovitură năprasnică de cap, după un corner executat de Dan Nistor. Debut fabulos de derby.

Min 8. Ocazie mare Dinamo! Ciobotariu putea deschide scorul, dar Bălgrădean reuşeşte să trimită în corner

Min 3. Ocazie FCSB! Prima şansă importantă a meciului aparţine gazdelor. Florinel Coman se infiltrează în flancul stâng al echipei sale, driblează în interior şi trage cu sete, dar Piscitelli reuşeşte să respingă printr-o paradă superbă. Italianul din poarta lui Dinamo are o intervenţie excelentă. Se spune că prima intervenţie a portarului este cea mai importantă. Vom vedea cât de utilă îi va fi italianului pe parcursul meciului. FCSB - Dinamo începe bine!

Min 2. Ioan Filip primeşte primul cartonaş galben al meciului. Dinamo va trebui să joace mai prudent de aici încolo.

Conform comentatorului Telekom Sport Emil Grădinescu, suprafaţa de joc se prezintă în condiţii bune.

Min 1. Start în Derby de România! Atmosferă senzaţională în tribunele Arenei Naţionale. Coregrafie specială pregătită de cele două peluze


UPDATE | Avem echipele de start la Marele Derby. Bogdan Vintilă surprinde, trimiţându-l pe Florin Tănase vârf. Gnohere este doar rezervă.

Marele derby FCSB - Dinamo se joacă pe 5 octombrie pe Arena Naţională şi găseşte cele două rivale într-o situaţie cât se poate de dificilă. În plus, Dinamo pare să fie pe un trend ascendent, echipa alb-roşie legând o serie de rezultate pozitive după venirea lui Duşan Uhrin. Toate ingredientele unui fotbal spectacol, pe care FCSB - Dinamo îl anunţă pentru finalul săptămânii. Unde poti sa vezi FCSB-Dinamo in direct? Ai sansa sa o faci pe site-ul www.telekomsport.ro, sambata de la ora 20:30, dar si pe canalul nostru, Telekom Sport 1.

  • FCSB - Dinamo LIVE VIDEO ONLINE, sâmbătă de la ora 20:30, Telekom Sport 1

Partida derby a fotbalului românesc are loc într-o zi neagră pentru istoria ”câinilor roşii”. În acea zi se vor împlini exact 19 ani de la decesul lui Cătălin Hîldan. Duelul se va juca pe Arena Naţională şi este de aşteptat ca fanii dinamovişti să pregătească o coregrafie cu totul şi cu totul special, mai ales că fix în ziua derby-ului se vor împlini 19 ani de la trecerea în nefiinţă a lui Cătălin Hîldan.

FCSB - Dinamo: ultimele trei meciuri din Liga 1 s-au încheiat la egalitate

Partida FCSB - Dinamo este prima din 2019 dintre cele două formaţii. În 2018, cele două formaţii s-au întâlnit de trei ori, iar toate cele trei meciuri s-au terminat la egalitate.

Primul dintre ele, în februarie, scor 2-2. Al doilea a fost un spectaculos 3-3, partidă în care Gnohere şi Coman (x2) au marcat pentru FCSB, iar Axente, Dan Nistor şi Mihai Popescu pentru Dinamo. Ultimul meci, disputat pe 4 noiembrie a adus o nouă remiză, scor 1-1. Salomao, acum la FCSB a marcat pentru ”câini”, în timp ce Florin Tănase a punctat pentru formaţia roş-albastră.

Ultima victorie a FCSB-ului într-un Derby cu Dinamo în Liga 1 datează din 24 septembrie 2017. Momcilovic marca atunci singurul gol al meciului. În acelaşi an, Dinamo obţinea de asemenea ultima victorie în faţa marii rivale, 2-1 prin golurile lui Hanca.

FCSB - Dinamo: absenţii din cele două tabere

Cea mai importanţa absenţă pentru formaţia lui Duşan Uhrin Jr este Diego Fabbrini. Italianul s-a integrat rapid la Dinamo şi a lăsat deja o impresie bună inclusiv printre fanii grupării din Ştefan cel Mare.

Se pare că italianul va reveni la antrenamente undeva spre 12 octombrie, la o săptămână distanţă de derby-ul cu FCSB.Celelalte două absenţe importante din tabăra "câinilor roşii" sunt Andrei Sin şi Deian Sorescu. Primul este refăcut după accidentare, dar nu va evolua împotriva roş-albaştrilor. Cel de-al doilea este suspendat ca urmare a eliminării din partida cu FC Voluntari. La Dinamo revine şi golgheterul Daniel Popa.

  • FCSB - Dinamo LIVE VIDEO ONLINE, sâmbătă de la ora 20:30, Telekom Sport 1

Fostul atacant de la Chindia Târgovişte este cel mai bun marcator al lui Dinamo în acest sezon, cu patru goluri. Trei dintre reuşite au venit, însă, într-o singură partidă, cea cu Academica Clinceni. Vârful lui Dinamo s-a accidentat în partida cu FC Botoşani, terminată la egalitate, 1-1, de pe 14 septembri

FCSB a primit şi veşti bune în ultima vreme, după ce infirmeria clubului a fost arhiplină. Mihai Pintilii şi Alexandru Stan sunt în acest moment marile absenţe ale roş-albaştrilor. Lor li se alătură, Marko Momcilovic, accidentat de mai multă vreme. Din fericire pentru Bogdan Vintilă, Dragoş Nedelcu şi Lucian Filip au revenit şi ei la antrenamentele echipei roş-albastre. În ultima perioadă, FCSB i-a recuperat şi pe Dennis Man şi pe Olimpiu Moruţan.

Gigi Becali: ”Fără prime la Derby”

Patronul Gigi Becali a declarat că jucătorii săi nu vor avea parte de prime în cazul unei victorii cu Dinamo. ”Din punct de vedere valoric, stăm mai bine, dar derby-ul e tot derby! Eu vreau până în decembrie, în decembrie vreau să fiu pe locul 1! N-au primă de victorie”, a spus Becali, citat de Pro X.

Bilete FCSB - Dinamo. Cel mai ieftin tichet costă 15 lei

Cel mai ieftin bilet la meciul FCSB - Dinamo, programat, sâmbătă, de la ora 20.30, pe Arena Naţională, costă 15 lei.

FCSB a anunţat că a pus în vânzare online biletele pentru derby, la următoarele preţuri:

PELUZĂ - 15 LEI

TRIBUNA 2 - PERIFERIC - 35 LEI

TRIBUNA 2 - CENTRAL - 60 LEI

  • FCSB - Dinamo LIVE VIDEO ONLINE, sâmbătă de la ora 20:30, Telekom Sport 1

VIP 3 - 50 LEI

VIP 2 - 75 LEI

VIP 1 - 100 LEI

Casele de bilete de la Arena Naţională se vor deschide începând de joi, conform următorului program:

JOI - 11:00 - 19:00

VINERI - 11:00 - 19:00

SÂMBĂTĂ - 10:00 - 20:30.

Formaţii probabile:

  • FCSB: Bălgrădean - Creţu, Planic, Cristea, Panţîru - Ov Popescu, Oaidă - Man, Tănase, Coman - Gnohere
  • Dinamo: Piscitelli - D. Ciobotariu, Puljic, M. Popescu, Corbu - I. Filip, Mrzljak - Moldoveanu, Dan Nistor, Neicuţescu - Montini

Afla mai multe despre: fcsbdinamomarele derby 

viewscnt
Articole similare