Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FCSB, luptă acerbă pentru semnătura unui fotbalist. Gigi Becali speră să dea lovitura cea mare în plină pandemie

FCSB, luptă acerbă pentru semnătura unui fotbalist. Gigi Becali speră să dea lovitura cea mare în plină pandemiegalerie foto

FCSB

Comentarii

Patronul celor de la FCSB, Gigi Becali, a demonstrat de-a lungul timpului că este un om de afaceri cu fler, desăvărşit în tainele comerţului. În ceea ce priveşte fotbalul, paradoxal, un om de atac aşa cum este el, cele mai importante lovituri le-a dat transferând în străinătate oameni de apărarea, în speciali fundaşi centrali. Acum, şi-a stabilit următoarea ţintă pentru viitor şi nu vrea să cedeze teren, chiar dacă concurenţa este una neobişnuită pentru el.

Gigi Becali este unul dintre puţinii patroni din fotbal care, apelând doar la "artificii" legale, se poate lăuda că a ieşit pe plus din toată această afacere. Poate alături de el să fie Arpad Paszkany, fostul finanţator de la CFR Cluj, care, conform colaboratorilor săi, s-a retras din fotbal constrâns de presiunile exercitate de anumite personaje, în legătură cu dosarele sale penale. În rest, au "căzut" pe capete, iar aici cele mai elocvente exemple sunt George Copos, Marian Iancu, Adrian Porumboiu, Dumitru Bucşaru sau poate Cristi Borcea.

De când a preluat pe FCSB, Gigi Becali obţinut peste 21 de milioane de euro din vânzarea fundaşilor centrali. Bani pe care Dinamo i-a obţinut din vânzarea tuturor jucători, în ultimii 15 ani de zile. Cele mai victorioase transferuri sunt cele realizată în Premier League, acolo unde au fost trimişi Vlad Chiricheş şi Florin Gardoş. Iată cum arată topul vânzărilor fundaşilor de la FCSB:

  • 1. Vlad Chiricheş - 9.5 milioane de euro la Tottenham Hotspur, sezonul 2013/2014.
  • 2. Florin Gardioş - 6.8 milioane de euro a Southampton, sezonul 2014/2015.
  • 3. Dorin Goian - 2 milioane de euro la Palermo, sezonul 2009/2010.
  • 4. Fernando Varela - 1.4 milioane de euro la PAOK, sezonul 2016/2017.
  • 5. Alin Toşca - 1 milion de euro la Betis, sezonul 2016/2017
  • 6. Lukasz Szukala - 600.000 de euro la Al-Ittihad, sezonul 2014/2015
  • Total: 21,3 milioane de euro, în 10 ani!

Cu el vrea să dea lovitura FCSB! Gigi Becali are concurenţă acerbă pentru semnătura fotbalistului pe care speră să obţină o avere

Următoarea ţintă stabilită de Gigi Becali, pe care speră să obţină bani foarte mulţi este fundaşul central al celor de la FC Botoşani, Andrei Chindriş, internaţional de tineret. Ajuns la 21 de ani, Chindriş i-a căzut cu tronc lui Becali, care îl vede urmaşul lui Chiricheş şi Gardoş, doar că, de data aceasta, transferul este unul mult mai dificilÎn momentul în care a decis să-i transfere pe Vlad Chiricheş şi Florin Gardoş la FCSB, ambii jucători aveam 22 de ani. Tineri, care ce terminaseră cu vârsta eligibilă pentru naţionala de tineret, acolo unde ambii jucaseră. Pariuri pe care Gigi Becali şi le-a asumat, Gardoş a costat 150.000 de euro de la Concordia Chiajna, iar pentru Chiricheş s-au plătit peste 1 milion de euro celor de la Pandurii Târgu Jiu - la un an şi jumătate, transferat pentru 9.5 milioane în Anglia. În ambele situaţii, Becali nu a avut concurenţă.

Gigi Becali este dispus să bage mâna-n buzunar şi să satisfacă pretenţiile patronului de la FC Botoşani, Valeriu Iftime. Pentru 1.5 milioane de euro, Becali face un nou pariu de export. Numai că de data aceasta are concureţă acerbă. Dacă pe Gardoş şi Chiricheş i-a transferat fără probleme, Andrei Chindriş este monitorizat de mai multe echipe de renume din străinătate, cum ar fi Werder Bremen din Germania sau Hellas Verona şi Sassuolo din Italia. Cei mai insistenţi au fost nemţii, care şi-ai trimis scouterii la meciurile celor de la FC Botoşani în mai multe rânduri şi sunt mulţumiţi de ceea ce au văzut. 

Cu prima ocazie după reluarea normală a activităţii fotbalistice, Werder Bremen poate apărea cu o ofertă cu care să-l învingă pe Gigi Becali şi să-i strice marele plan. Mai ales că FCSB are nevoie urgentă de un fundaş central fix, după anunţul plecării lui Bogdan Planic. Sârbul nu vrea să accepte înjumătăţirea salariului şi forţează mâna patronului să fie lăsat să plece liber de contract. Ca soluţii de rezervă, FCSB îi are pe listă pe Virgil Ghiţă de la Viitorul Constanţa şi Constatin Dima de la Astra, ambii internaţionali de tineret, care pot fi aduşi fără mari probleme la FCSB, în virtutea bunelor colaborări între cluburi, din trecut.

 

 

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare