Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FCSB - Milsami Orhei 2-0. Victorie fără emoţii pentru vicecampioana Ligii 1, la debutul în Europa. Dublă pentru Florin Tănase

FCSB - Milsami Orhei 2-0. Victorie fără emoţii pentru vicecampioana Ligii 1, la debutul în Europa. Dublă pentru Florin Tănase

FCSB

Comentarii

FCSB a învins, joi seara, la Giurgiu, formaţia moldoveană Milsami Orhei, scor 2-0, în prima manşă a turului I preliminar al Europa League.

  • FCSB îşi ştie în mare măsură posibila adversară din turul II. Dacă trece de Milsami, echipa antrenată de Bogdan Andone va întâlni cel mai probabil Alashkert (Armenia), care a învins acasă Makedonija GP (Macedonia), scor 3-1, în prima manşă.

Florin Tănase a fost omul meciului de la Giurgiu, el marcând ambele goluri ale succesului obţinut de vicecampioana Ligii 1.

FCSB a făcut un pas mare spre calificarea în turul al doilea preliminar din Europa League. Tănase a deschis repede scorul, cu un şut frumos de la marginea careului. Apoi, Cristea a fost blocat în drumul spre gol. Acelaşi Tănase a reuşit dubla în actul secund. Hora şi Man au mai lucrat la faza superbă de gol.

Apoi, Nedelcu a fost şi el aproape să înscrie, dar Chirinciuc a fost pe fază. Cu 20 de minute înainte de final, echipa lui Andone a rămas în inferioritate numerică. Filip a primit două cartonaşe galbene în zece minute. Chiar şi în zece oameni, tot roş-albnaştrii au fost mai periculoşi. Ovidiu Popescu şi Florinel Coman au ratat ocazii uriaşe, iar FCSB - Milsami s-a încheiat 2-0.

Returul va avea loc joia viitoare, la Orhei.

FCSB - Milsami Orhei 2-0 (Florin Tănase 12, 56)
Eliminat: L. Filip 72

Echipele de start:

FCSB (4-3-3): Vlad - Belu, Cristea, Planic, Roman - Nedelcu, Oaidă (Filip 62), Tănase (C) - Man (O. Popescu 78), Hora, Coman (C. Dumitru 90+5).
Rezerve: Bălgrădean - Filip, Dumitru, Popescu, Perianu, Ion, Ardelean.
Antrenor: Bogdan Andone.

Milsami: Chirinciuc - Jardan, Crăciun, Bolohan (C), Plătică - Rusnac, Onică - A. Antoniuc, Andronic, Stînă (M. Antoniuc 84) - Nazar (Zagaevschii 60).
Rezerve: Butuc - Zagaevschii, Patraş, Antoniuc, Martin, Ba.
Antrenor: Veaceslav Rusnac.


 

Min. 88: O nouă ratare a FCSB-ului. Florinel Coman este lăsat singur cu portarul, în stânga, după o degajare excelentă a lui Vlad. Atacantul încearcă să lobeze portarul, dar trimite pe lângă poartă.

Min. 86: Ocazie imensă a "roş-albaştrilor": Hora ia o acţiune pe cont propriu în dreapta, apoi îi pasează elegant lui Ovidiu Popescu, rămas singur cu portarul, dar mijlocaşul FCSB-ului este ajuns de un adversar şi şutează în blocaj, deşi Florinel Coman era liber în stânga sa.

Min. 72: Cartonaş roşu pentru Lucian Filip, care primeşte al doilea galben pentru un atac întârziat şi este eliminat. Zece minute. Atât a rezistat pe teren mijlocaşul FCSB-ului, intrat pe teren în minutul 62, în locul lui Oaidă.

Min. 65: Ocazie uriaşă de 3-0. Tănase îi pasează lui Nedelcu, excelent demarcat în careu, iar mijlocaşul FCSB-ului plasează mingea la colţul lung, dar portarul lui Milsami reuşeşte să scoată în corner.

Min. 56: GOOOL FCSB! Florin Tănase reuşeşte dubla, după o fază superbă de atac a vicecampioanei, plecată de la Florinel Coman. Ulterior, mingea a mai trecut pe la Ioan Hora, care l-a angajat perfect pe Dennis Man, în flancul drept, iar internaţionalul U21 a pasat din prima în faţa porţii pentru Tănase, care a reluat, la rândul său, din prima şi l-a învins pentru a doua oară pe Chirinciuc.

Min. 46: Începe repriza a doua.

Pauză la Giurgiu: FCSB - Milsami 1-0.

Min. 38: Încă o ocazie pentru FCSB. Dragoş Nedelcu trage bine de la peste 25 de metri, mingea trecând puţin peste vinclul din stânga porţii lui Chirinciuc.

Min. 37: Roş-albaştrii cer penalty la o intervenţie a lui Bolohan asupra lui Florinel Coman, însă arbitrul lasă jocul să continue.

Min. 31: Ocazie FCSB. Florinel Coman înşiră mai mulţi adversari, în stânga, după care şutează în blocaj.

Min. 16: Pericol şi la poarta lui Vlad. Jardan execută o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri, mingea îl loveşte în spate pe Florin Tănase, aflat în zid, şi îşi schimbă traiectoria, dar tânărul portar al FCSB-ului reuşeşte să intervină.

Min. 12: GOOOL FCSB! Florin Tănase deschide scorul cu un şut bine plasat din marginea careului de 16 metri, lateral dreapta, după o pasă a lui Dragoş Nedelcu.

Min. 3: Intervenţie foarte dură a lui Stînă asupra lui Oaidă, jucătorul lui Milsami scăpând, însă, de cartonaşul galben.

Min 1: A început partida de la Giurgiu.


Drumul spre Europa League al vicecampioanei României FC FCSB începe joi, de la ora 21:30. Primul adversar al formaţiei patronate de Gigi Becali este formaţia din Republica Moldova, Milsami Orhei.

Marco Momcilovic şi Harlem Gnohere sunt accidentaţi şi nu vor evolua în acest duel. În altă ordine de idei, Mihai Pintilii şi Olimpiu Moruţan sunt şi ei incerţi: ”Morutan s-a accidentat la meciul amical cu Mioveni, iar Pintilii a simtit o contractura, sa vedem daca va fi apt sau nu" a confirmat şi antrenorul Bogdan Andone.

Cine este Milsami Orhei

Adversara FCSB-ului din turul 1 preliminar, formaţia Milsami Orhei s-a înfiinţat în urmă cu 14 ani sub numele de Viitorul Step-Soci. Milsami îşi joacă meciurile de pe teren propriu pe stadionul Complexul Sportiv Raional, o arenă cu o capacitate de 2.539 de locuri. Antrenorul echipei este Veaceslav Rusnac, un tehnician în vârstă de 43 de ani care a antrenat naţionalele Under 18 şi Under 19 ale Moldovei.

  • LIVE TEXT | FCSB - Milsami Orhei, joi de la ora 21:30

Din lotul echipei din Orhei fac parte câţiva jucători interesanţi, printre care Artur Pătraş (fost jucător la Oţelul Galaţi, Poli Timişoara şi Unirea Urziceni), Alexandru Onică (care a jucat la Sheriff Tiraspol sau Zimbrul Chişinău) sau portarul Radu Mîţu, care la 24 de ani are deja peste 123 de meciuri în club.

”Au 2-3 jucători de calitate. Sunt o echipă bună, muncitoare. Joacă 4-4-2 sau 4-2-3-1 şi au un antrenor bun care a lucrat în cadrul Federaţiei” a mărturisit Bogdan Andone despre adversarul de joi.

Antrenorul oaspeţilor spune că joacă împotriva Stelei

În conferinţa de presă din preziua meciului, Veaceslav Rusnac, antrenorul moldovenilor a mărturisit că pentru echipa sa este o mare onoare să joace în Europa şi în faţa unei echipe cu atâta istorie în spate: ”Ne aşteaptă un meci greu, dar este o mare onoare pentru noi că jucăm aici. Suntem un club mult mai mic, dar sper că vom face faţă. La noi nu este prea multă informaţie legat de asta. Eu ştiu că acest club e un club cu istorie mare, care la noi în ţară e foarte iubit, foarte multă lume e fan FCSB şi multă lume s-a bucurat că noi jucăm cu ei, asta e important. Tănase şi Pintilii sunt foarte buni. Ştiu că au probleme cu fundaşii de bandă, dar au soluţii” a spus Rusnac înaintea meciului.

LIVE TEXT | FCSB - Milsami Orhei, joi de la ora 21:30

Pentru Bogdan Andone, meciul FCSB - Milsami va fi primul oficial pe banca tehnică a roş-albaştrilor: ”Primul meci este tot timpul dificil. Ei sunt la jumătatea campionatului, deci au ritm de joc. Pentru noi este primul meci oficial în noul sistem, cu anumiţi jucători noi în echipă şi e important să câştigăm meciul în primul rând, apoi, dacă ne putem capacita să facem un joc aşa cum ne-am dori, să facem un scor care să ne permită să abordăm mai liniştiţi returul. Cu siguranţă vor juca şi cei de la U21. Băieţii s-au antrenat de o săptămână cu noi. Au venit cu moral foarte bun şi su tonus bun de la echipa naţională şi cu siguranţă vor juca mâine. Sunt inteligenţi, sunt jucători cu calitate, care pot face diferenţa. Ei cunosc sistemul, pentru că Florinel Coman şi Nedelcu au mai jucat în acest sistem la Viitorul. Denis este inteligent şi ştie despre ce este vorba. Am discutat cu ei în fiecare zi, de când au venit, ce au de făcut atât din pucnt de vedere ofensiv, cât şi defensiv” a mărturisit Bogdan Andone, înainte de debutul său oficial la FCSB.

FCSB joacă joi seara la Giurgiu cu Milsami Orhei. Partida se va disputa cu începere de la ora 21:30 şi poate fi urmărită în format live text pe www.telekomsport.ro

Formaţie probabilă FCSB

Bălgrădean - Belu, Bălaşa, Planic, Roman - Cristea, Filip - Man, Tănase, Coman - I. Hora

Afla mai multe despre: fcsbfcsb-milsamibogdan andone 

viewscnt
Articole similare