Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FCSB - Rapid Viena 2-1. Victorie cu gust amar. România fără echipe în Europa

 FCSB - Rapid Viena 2-1. Victorie cu gust amar. România fără echipe în Europagalerie foto

UEFA Europa League

Comentarii

FCSB a câştigat partida retur cu Rapid Viena din play-off-ul Europa League, scor 2-1, dar a pierdut calificarea în grupele Europa League, cu scorul de 3-4 la general. Portarul Andrei Vlad a comis o nouă eroare la scorul de 2-0 pentru roş-albaştrii.

Formaţia FCSB a ratat calificarea în grupele Ligii Europa, după ce a fost eliminată de echipa austriacă Rapid Viena. FCSB a câştigat, joi, pe Arena Naţională, meciul cu Rapid Viena, scor 2-1, dar în tur a pierdut, scor 1-3. În minutul 90+1, Bălaşa a fost eliminat.

Harlem Gnohere a deschis scorul pentru formaţia lui Nicolae Dică încă din minutul 11, după pasa de gol a lui Mihai Roman. Proaspăt transferat de la FC Botoşani, Roman avea să fie decisiv şi la golul doi al roş-albaştrilor, când a reluat cu capul centrarea lui Raul Rusescu. Mingea deviată de un apărător advers l-a păcălit pe portarul Strebinger şi s-a scurs în poartă.

Cu 2-0 la pauză, FCSB era cu un pas în grupele Europa League. Scorul de calificare de la pauză a fost anulat în minutul 63, când tânărul portar Andrei Vlad a gafat din nou.

Fostul portar al Craiovei a reintrodus practic în teren o minge care ieşea afară, după o lovitură liberă executată de austrieci. Oaspeţii au profitat, mingea a fost recentrată, apoi şutul din cădere al lui Sonnleitner a fost respins în poartă de Bălaşa în încercarea de a respinge balonul.

FCSB n-a mai avut forţa de a pune presiune la poarta formaţiei lui Djuricin. În schimb Alar şi Vlad puteau marca pe contra-atac pentru echipa oaspete. Doar Rusescu i-a mai dat emoţii portarului Strebinger, când a pivotat elegant la marginea careului de 16 metri şi a şutat puternic cu piciorul drept, dar goal-keeper-ul oaspeţilor a intervenit miraculos. 


LIVE  | FCSB - Rapid Viena 2-1 (Gnohere 11, Roman 45 / Sonnleitner 63)

Echipele de start!

FCSB: A. Vlad - R. Benzar, Planici, Bălaşa, A. Stan - Pintilii, Filip - M. Roman, Fl. Tănase, Teixeira - Gnohere

Rezerve: Bălgrădean, Nedelcu, Coman, Morais, Ov. Popescu, R. Rusescu, Man
Antrenor: Nicolae Dică

Rapid Viena: Strebinger - Muldur, Sonnleitner, Barac, Potzmann - Schwab, Ljubicic - Murg, Knasmullner, A. Ivan - Alar

Rezerve: Knoflach, Hofmann, Auer, Malicsek, Kostic, Martic, Guillemenot
Antrenor: Goran Djuricin


FINAL: FCSB este eliminată din Europa!

Min 90: Bălaşa este eliminat

Min 89: Ultima schimbare la oaspeţi: iese Murg şi intră Martic. Austriecii mută defensiv şi caută să păstreze rezultatul

Min 85: Ocazie mare FCSB! Rusescu e spectaculos la marginea careului de 16m, se întoarce cu un apărător în spate şi trage aproape perfect. Portarul oaspeţilor intervine miraculos!

Min 84: Schimbare la FCSB: intră Denis Man, iese veteranul Teixeira

Min 83: Ocazie mare pentru Rapid Viena! Ivan se joacă practic cu Planic, dă mingea peste el şi şutează. Balonul este deviat de portarul Vlad în bară.

Min 77: Schimbare la oaspeţi: iese Potzmann şi intră Hofmann

Min 73: Schimbare la FCSB, iese Mihai Roman şi intră Florinel Coman

Min 66: Ocazie uriaşă Rapid Viena! Vlad îşi repară puţin din greşeala de mai devreme şi intervine bine în faţa lui Alar, rămas singur cu portarul român. 

Min. 65: Schimbare la Rapid Viena: iese Muldur şi intră Auer

Min 63: GOL Rapid Viena! Andrei Vlad gafează şi scoate o minge care în mod normal ieşea în afara terenului, oaspeţii profită, mingea ajunge la Sonnleitner care punctează cu "ajutorul" lui Bălaşa. FCSB are nevoie acum de un gol pentru prelungiri. 

Min 52: Ocazie FCSB! Harlem Gnohere iese din nou în evidenţă. Centrare din partea dreaptă şi reluare cu capul a atacantului francez, dar portarul Strebinger reuşeşte să reţină

Min 48: Ocazie imensă FCSB!!! Gnohere e aproape de 3-0, dar lobul său trece peste poarta lui Strebinger. 

Min 46: S-a reluat meciul!

Pauză: FCSB e calificată la acest scor

Min 45+2: GOOOOOOL FCSB!!!!!! Rusescu centrează, Roman reia cu capul şi mingea este deviată în poartă de un fundaş advers. La acest scor, formaţia lui Dică este calificată!

Min 44: Tănase este schimbat cu Raul Rusescu. Fostul jucător de la Viitorul s-a accidentat şi nu mai poate continua.

Min 40: Andrei Ivan este lansat în careu printr-o minge uşor lobată de Schwab, dar marcajul lui Planici funcţionează şi ex-craioveanul nu poate şuta

► Austriecii au probleme pe flancuri. Ezită momentan să se deschidă complet, dar şi Muldur şi Potzmann lasă spaţii mari în anumite momente

Min 33: Andrei Vlad reţine o minge şi acordă astfel lovitură liberă indirectă pentru oaspeţi. Din fericire, execuţia austriecilor este fără rezultat pe tabela de marcaj.

Min 20: Cartonaş galben pentru R. Benzar după un fault asupra lui Andrei Ivan.

Creşte ofensiva FCSB-ului. Mihai Roman pare foarte activ şi îi dă mari bătăi de cap lui Potzmann.

Min 15: Ocazie Rapid Viena! Andrei Vlad este nesigur la primul şut al austriecilor pe spaţiul porţii. Din fericire, se repliază şi reţine în doi timpi

Min 12: GOOOOOL FCSB!!! ”Bizonul ” Gnohere loveşte din nou!!! Pasă de gol a lui Mihai Roman, după o deschidere a lui Tănase, iar Gnohere marchează cu latul din 6 metri.

FCSB începe timid. În primele 10 minute Streibinger nu a fost deranjat vreo clipa de jucătorii lui Dică

Min 1: A început meciul! Arbitrează celebrul Michael Oliver


UPDATE 19:30  Aşa arată 11-le pe care îl trimite în teren Dică: Vlad - Benzar, Balasa, Planici, Stan - Pintilii, Filip - Mihai Roman, Tanase, Teixeira - Gnohere

UPDATE 18:30 Gazonul de pe Arena Naţională nu se prezintă în cele mai bune condiţii. De altfel, după partida din această seară, cel puţin pentru următoarea etapă din campionat, FCSB se va muta la Voluntari, tocmai pentru a proteja gazonul.


UPDATE 15:00 Până acum s-au vândut peste 35.000 de bilete pentru meciul din această seară, iar la ora partidei sunt aşteptaţi aproximativ 40.000 de fani pe Naţional Arena. Vom avea astfel parte de o atmosferă de meci mare la FCSB - Rapid Viena.


UPDATE Tehnicianul lui Rapid Viena şi-a scos jucătorii în parcul Izvor în această dimineaţă, pentru o scurtă sesiune de antrenament. O alergare de ralaxare, cu 12 ore înainte de ora partidei.

 

UPDATE Olimpiu Moruţan nu va fi nici pe banca de rezerve în această seară. Dică are la dispoziţie mai multe opţiuni pentru linia mediană, iar tânărul fotbalist venit de la Botoşani a fost lăsat în afara lotului.


LIVE TEXT | FCSB - Rapid Viena, azi, de la 21:30

Rapid Viena a deschis scorul după doar patru minute, prin Knasmullner, iar Sonnleitner a dus scorul la 2-0 în minutul 40. În startul reprizei a doua, FCSB a dat semne de revenire, iar Gnohere a redus din diferenţă la doar două minute de la reluare, însă Schwab a refăcut avantajul de două goluri al austriecilor, în minutul 49. Până la final, FCSB a lovit de două ori bara, prin Florinel Coman şi Romario Benzar, imediat după ce Rapid Viena a rămas în inferioritate numerică, în urma eliminării lui Berisha, din minutul 84, pentru cumul de cartonaşe galbene. Eliminarea lui Berisha, din finalul jocului de la Viena, face ca Andrei Ivan, intrat pe parcurs în tur, să aibă şanse mari de a fi titular pe Arena Naţională.

În ciuda înfrângerii la două goluri, roş-albaştrii au încredere că pot întoarce soarta calificării la Bucureşti: "Eu pot să vă asigur că vom face tot ceea ce se poate să întoarcem acest rezultat. La cum am arătat joi, repriza a doua, şi la ce s-a întâmplat şi cu Viitorul, moralul nostru cred că este mai bun şi cred că am arătat că putem întoarce un rezultat de la 3-1. Da, pot spune că ar fi tragic ca Steaua să nu se califice în grupe", a spus Raul Rusescu.

LIVE TEXT | FCSB - Rapid Viena, azi, de la 21:30

N-ar fi prima oară când FCSB întoarce calificarea la Bucureşti, după o înfrângere la două goluri suferită în prima manşă. Pe 24 februarie 2005, Steaua reuşea o calificare istorică în optimile Cupei UEFA după ce elimina Valencia la penalty-uri. În tur, steliştii au pierdut cu 2-0 şi puţină lume le mai dădea vreo şansă de calificare. La Bucureşti, însă, rolurile s-au inversat, iar Andrei Cristea a reuşit o dublă în timpul regulamentar, iar în cele din urmă roş-albaştrii s-au impus la lovituri de departajare.

Opt ani mai târziu, FCSB a reuşit o nouă calificare miraculoasă în optimile Europa League, învingând Ajax pe Arena Naţională, tot la lovituri de departajare. La fel ca în meciul cu Valencia, FCSB s-a impus cu 2-0, scor cu care pierduse în Olanda. De această dată, o victorie cu 2-0 le-ar fi suficientă roş-albaştrilor pentru a se califica în grupele Europa League.

Echipele probabile: 

FCSB: A. Vlad - Benzar, Planic, Bălaşa, Stan - Pintilii, Filip - Roman, Rusescu, Teixeira - Gnohere

Rapid Viena: Strebinger - Potzmann, Sonnleitner, Barac, Bolingoli - Ljubicic, Schwab - Murg, Knasmullner, Ivan - Alar

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: fcsbrapid vienaeuropa league 

viewscnt
Articole similare