Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | FCSB - Shirak 3-0. Olaru, Tănase şi Buziuc duc echipa lui Petrea în turul doi din Europa League! Armenii au ratat ocazii uriaşe

VIDEO | FCSB - Shirak 3-0. Olaru, Tănase şi Buziuc duc echipa lui Petrea în turul doi din Europa League! Armenii au ratat ocazii uriaşe

UEFA Europa League

Comentarii

FCSB - Shirak s-a terminat 3-0 pe Arena Naţională, iar echipa lui Toni Petrea a obţinut calificarea în turul doi preliminar din Europa League. Meciul a fost însă unul cu emoţii, chiar dacă scorul nu o arată. Fotbaliştii lui Shirak au ratat ocazii extrem de mari pe Arena Naţională.

LIVE FCSB - Shirak 3-0 (Olaru 34, Tănase 65 pen, Buziuc 83), în turul 1 preliminar al Europa League

Echipele de start: 

  • FCSB: Vlad - Creţu, Miron, I. Cristea, Panţîru - Olaru, Ov. Popescu, Fl. Tănase - Man, Sg. Buş, Fl. Coman
  • Rezerve: Ducan, Moruţan, Ad. Petre, Vînă, Buziuc, R. Ion, Horşia
  • Shirak: Ermakov - Margaryan, Mkoyan, Prljevic, Davoyan - Aslanyan, Manoyan, Muradyan, Malakyan - Nenadovic - Kone
  • Rezerve: Karsparov, Mikaelyan, Muradyan, Udo, Gevorkian, Arzoyan, Avo. 

Min. 90+4 - Final de meci pe Arena Naţională! FCSB se califică în turul doi preliminar, cu emoţii, chiar dacă scorul nu o arată. Armenii au ratat o mulţime de ocazii, dar FCSB a fost mai cinică şi a reuşit să obţină biletele pentru următoarea rundă de calificare în grupele Europa League.


Min. 83 - GOOOOOOOLLLLLL FCSB! Alexandru Buziuc răspunde prezent în centrul careului, la o centare a lui Panţîru, care l-a lăsat singur cu poarta goală, iar atacantul îndeplineşte o simplă formalitate. Trimite mingea în plasă şi e 3-0 pe Arena Naţională, iar FCSB e calificată în turul doi preliminar din Europa League.


Min. 73 - Ocazie FCSB! Florinel Coman a scăpat în banda stângă, a trecut de un adversar, apoi a pasat în centrul carelui la Tănase, decarul care a prelungit până la Man, dar Dennis Man a tras peste poarta lui Ermakov, din apropiere.


Min. 65 - GOOOOOOOLLLLLLLL FCSB! Florin Tănase transformă penalty-ul şi FCSB ia avantaj dublu în faţa armenilor de la Shirak.


Min. 64 - Penalty pentru FCSB! Florinel Coman forţează o pătrundere în careu şi cade, la un contact uşor cu adversarul, iar arbitrul dictează lovitură de la 11 metri.


Min. 57 - Ocazie Shirak! Armenii ratează o şansă uriaşă, după ce jucătorii lui Toni Petrea au bâlbâit o minge în propriul careu, iar Kone şi Malakyan au avut şansa să restabilească egalitatea. În cele din urmă, însă, mingea e respinsă şi FCSB scapă şi de această dată cu poarta intactă.


Min. 47 - Ocazie uriaşă Shirak! Nenadovic trage violent din interiorul careului, după ce a primit o pasă din dreapta, dar Vlad are o intervenţie excelentă şi păstrează poarta intactă.


Min. 46 - A început repriza a doua. Schimbare la FCSB. Buş îi lasă locul lui Buziuc, în atac.
 


Min. 45+1: Pauză pe Arena Naţională.


Min. 34 - GOOOOOOOOLLLL FCSB! Darius Olaru deschide scorul. După o lansare în adâncime, Dennis Man - aflat în ofsaid -, i-a lăsat mingea lui Florinel Coman, care a alergat şi a ajuns înaintea adversarului. Apoi, a pasat la Man, care l-a deschis excelent pe Olaru, în careu, iar fotbalistul de 22 de ani a deschis scorul cu un şut simplu, cu piciorul său mai slab. Portarul Ermakov nu a putut face nimic să oprească mingea.


Min. 28 - Ocazie FCSB! Florinel Coman trage direct din lovitură liberă spre poarta lui Ermakov, însă mingea trece mult pe lângă buturi.


Min. 20 - Ocazie Shirak! Nenadovic trage puternic de la distanţă, dar Vlad se întinde şi respinge de la vinclu.


Min. 14 - Ocazie Shirak! Armenii răspund imediat prin Kone. Atacantul celor de la Shirak a scăpat singur cu Vlad, după o lansare în adâncime a lui Malakyan, îi trimite mingea printre picioare lui Vlad, dar Miron respinge înainte ca mingea să intre în poarta FCSB.


Min. 13 - Ocazie FCSB! Panţîru schimbă direcţia de joc undeva în marginea careului de 16 metri, mingea nu e atinsă de nimeni şi ajunge la Olaru, care trage însă pe lângă poarta lui Ermakov.


Min. 2 - Ocazie FCSB! Creţu, la un pas să dea un gol de generic, după ce a trimis o centrare şutată în careu, care era să-l păcălească pe portarul Ermakov.


Min. 1 - A  început meciul de pe Arena Naţională.


O necunoscută pentru fotbalul românesc, FC Shirak este un club fondat în 1958, care a câştigat în Armenia patru titluri de campioană, două Cupe şi două Supercupe ale acestei ţări.

Formaţia care îşi joacă meciurile de pe teren propriu pe Gyumri Arena este antrenată de Vardan Bichakhchyan şi are în componenţă în majoritate, fotbalişti armeni. Doar ivorienii Mory Kone şi Junior Avo Leibe, plus rusul Artyom Geverkyan sunt jucători de altă naţionalitate în lotul lui FC Shirak.

Gruparea antrenată de Toni Petrea nu va avea un adversar la fel de redutabil în FC Shirak, dar va trebui să aibă grijă la individualităţile din lotul armenilor. Nu sunt multe, dar spre exemplu, vârful Kone a fost cel mai bun marcator al sezonului 2019-2020 în Armenia, competiţie în care a marcat 23 de goluri, cele mai multe într-un singur sezon din 2004 încoace. La nivel de palmares, FC Shirak trebuie considerată în acest moment a doua echipă a Armeniei.

Formaţia antrenată de Vardan Bichakhchyan are patru titluri şi două locuri 7 în istoria campionatului, fiind detronată doar de celebra Pyunik Erevan. FC Shirak urma să joace împotriva celor de al Ararat Erevan în campionat, sâmbătă, de la ora 16:00, dar meciul dintre cele două rivale din Armenia nu a mai avut loc

  • LIVE FCSB - Shirak, joi 27 august, de la 21:30, în turul 1 preliminar al Europa League

Indiscutabil, formaţia roş-albastră porneşte cu prima şănsă la calificare, având avantajul terenului propriu, dar şi al experienţei şi al lotului mult mai valoros decât cel al adversarilor săi.

Toni Petrea: "Trebuie să ne vedem de jocul nostru şi să ne impunem stilul!"

FCSB va juca împotriva celor de la FC Shirak în primul tur preliminar din UEFA Europa League, joi de la ora 21:30: "Europa League e un obiectiv pentru orice echipă şi pentru noi e foarte important să trecem de primul tur şi după vom vedea ce se va întâmpla. Trebuie să fim conştienţi de dificultatea acestei partide pentru că e o singură manşă şi trebuie să o tratăm cu mare atenţie", a spus Petrea despre această competiţie.

"Suntem conştienţi de importanţa acestei partide şi în acelaşi timp şi de dificultatea ei şi spun asta pentru că această calificare se va juca într-un singur meci. În condiţiile date, trebuie să fim foarte atenţi, să tratăm meciul foarte serios şi am încredere că vom presta un joc bun şi vom obţine un rezultat care să ne califice în turul următor.

Faptul că jucăm acasă este un avantaj prin prisma asta, că nu mai facem deplasarea, nu pot spune că avem un avantaj foarte mare jucând fără spectatori. E păcat acest lucru, dar nu avem ce să facem. Am trecut de faza asta, cu emoţiile. Am mai trăit experienţa meciurilor europene din altă postură şi e un lucru foarte frumos.

Am făcut studiul adversarului atât cât am putut. Ei au disputat o singură partidă de la reluarea campionatului, meciul de sâmbătă l-au amânat pentru a-şi odihni jucătorii, probabil. Ştim câteva lucruri despre ei. Probabil că vin aici cu gândul să scoată maximum, dar pe noi asta nu trebuie să ne afecteze foarte tare. Noi trebuie să ne vedem de jocul nostru şi să ne impunem stilul.", a declarat Toni Petrea, la conferinţa de presă premergătoare partidei dintre FCSB şi Shirak, contând pentru primul tur preliminar al Europa League.

142 de meciuri are echipa roş-albastră în Europa League / Cupa UEFA. 58 dintre aceste meciuri au fost câştigate şi 46 pierdute. În total, FCSB are 191 de goluri marcate. În sezonul trecut, FCSB a trecut de Milsami (Moldova), Alashkert (Armenia) şi Mlada Boleslav (Cehia), oprindu-se în playoff după o dublă manşă cu Vitoria de Guimaraes, formaţie pe care a fost de asemenea la un pas să o elimine din competiţie. În sezonul 2017-2018, FCSB a ajuns în grupele UEFA Europa League, iar după ce a depăsit o grupă complicată cu Plzen, Hapoel Be'er Sheva şi Lugano a fost eliminata de puternica formaţie italiană, Lazio Roma.

În ultimele cinci sezoane, FCSB a adus mai multe puncte la coeficientul României decât toate celelalte formaţii din Liga 1, fiind şi actualmente cea mai bine clasată echipă din România peste cluburi importante din Europa precum Fenerbahce, PSV Eindhoven, Athletic Bilbao, AC Milan, Borussia Monechengladbach, Getafe, West Ham United, Everton sau PAOK.

  • LIVE FCSB - Shirak, joi 27 august, de la 21:30, în turul 1 preliminar al Europa League

FCSB va juca pe Arena Naţională cu FC Shirak (Armenia), de la ora 21:30, iar întâlnirea va fi condusă la centru de bosniacul Admir Šehović, ajutat de Amer Macić şi Goran Dujak, iar Haris Kaljanac va fi rezervă.

Afla mai multe despre: fcsbshirak 

viewscnt
Articole similare