Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FCSB şi FC Botoşani, singurele formaţii care n-au optat pentru formatul competiţional cu 16 echipe

FCSB şi FC Botoşani, singurele formaţii care n-au optat pentru formatul competiţional cu 16 echipe

Fotbal

Comentarii

Comitetul Executiv al FRF a aprobat, astăzi, ca formatul Ligii 1 pentru următorul sezon să fie cu 16 echipe, şi nu cu 14, aşa cum a fost până acum.

Liga Profesionistă de Fotbal a cerut celor 14 cluburi din Liga 1 să ofere ele o posibilitate corectă de a finaliza acest final de sezon, fără alte meciuri de disputat, fără a afecta campioana României, fără a provoca noi scandaluri care să dăuneze imaginii şi integrităţii campionatului.

Din cele 14 echipe, 13 dintre acestea au optat pentru sistemul competiţional cu 16 echipe din sezonul 2020/2021, singura formaţie care s-a opus din start a fost FC Botoşani. Moldovenii sunt nemulţumiţi de faptul că cele 28 de milioane de euro se vor împărţi la 16 echipe, nu la 14, iar asta înseamnă un minus de aproximativ 150.000 de euro la încasările echipelor. De asemenea, în Comitetul Executiv al FRF de astăzi, preşedintele celor de la FCSB, Valeriu Argăseală, s-a abţinut.

"Referitor la poziţia cluburilor din Liga 1, a fost un singur club care a fost împotrivă, FC Botoşani. În videoconferinţa de astăzi, cu o singură excepţie, toţi participanţii la întâlnire au împărtăşit acelaşi punct de vedere. (Cine s-a abţinut?) Domnul Argăseală. Nu cunosc motivele, nu şi-a argumentat poziţia", a declarat Răzvan Burleanu, astăzi, la Casa Fotbalului.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare