Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FCSB şi U Craiova, depăşite! 6 milioane de euro pentru CFR Cluj. Tunul financiar dat de campioană pe finalul anului. Lovitura lui Nelu Varga

FCSB şi U Craiova, depăşite! 6 milioane de euro pentru CFR Cluj. Tunul financiar dat de campioană pe finalul anului. Lovitura lui Nelu Varga

CFR Cluj

Comentarii

CFR Cluj a reuşit, înaintea finalului anului, să le depăşească, din nou, pe FCSB şi U Craiova, atât pe plan sportiv, cât şi la nivelul încasărilor din competiţiile europene. Campioana României a încasat de opt ori mai mulţi bani decât FCSB şi de 26 de ori mai mult decât U Craiova, ultimele două dezamăgind în Europa, în actualul sezon. Oltenii au fost întrecuţi în privinţa încasărilor şi de FC Botoşani.

Dintre toate participantele României în competiţile europene, doar CFR Cluj a impresionat. Echipa şi-a început sezonul european cu Dan Petrescu, în primul tur preliminar Champions League, şi l-a terminat în grupele Europa League, cu Edi Iordănescu pe banca tehnică. De altfel, noul antrenor a fost la un pas să califice echipa în 16-imile Ligii Europa, dar finalul de la Berna, cu Young Boys, a fost unul controversat. 

CFR Cluj încasează 6 milioane de euro, peste FCSB, U Craiova şi FC Botoşani. Strategia lui Nelu Varga a dat roade

Cu Dan Petrescu pe banca tehnică, CFR Cluj a avut trei ani foarte buni, cu trei titluri de campioană, o Supercupă a României şi două participări reuşite în competiţiile europene. Iar performanţa reuşită în Europa, în acest an, s-a văzut şi în conturile lui CFR Cluj. 

Campioana României a încasat 6.353.876,00 de euro de pe urma meciurilor europene din acest sezon, fără suma din market pool. 1.5 milioane de euro au venit de pe urma coeficientului din ultimii 10 ani, iar restul sumei din meciurile şi calificările obţinute. 

CFR Cluj, cu Edi Iordănescu antrenor, îşi putea mări încasările, dacă s-ar fi calificat din grupe în 16-imile competiţiei. La Berna, cu Young Boys, ardelenii au deschis scorul pe finalul meciului, dar penalty-ul controversat în care a fost implicat Bălgrădean a întors soarta calificării. Într-un final, elveţienii s-au impus cu 2-1 şi s-au calificat în locul CFR-ului. 

Celelalte echipe din Liga 1 au avut încasări modeste în Europa, în acest sezon. FCSB a încasat cei mai mulţi bani după CFR Cluj. Echipa lui Gigi Becali şi-a asigurat 780.000 de euro, după ce a ajuns până în turul al treilea preliminar Europa League. FCSB a fost eliminată de Slovan Liberec. 

FC Botoşani şi-a asigurat 500.000 de euro, o sumă importantă pentru clubul lui Valeriu Iftime. U Craiova a încasat cel mai puţin dintre toate echipele din România. 

Ruşinea suferită în primul tur în Georgia, cu Lokomotiv Tbilisi, le-a adus oltenilor suma de 240.000 de euro, jumătate din cât a obţinut FC Botoşani, un club care nu e obişnuit cu competiţiile europene. 

  • În total, echipele din Liga 1 au încasat 7.873.876,00 €, sub Serbia, Cipru, Bulgaria sau Ungaria, dar peste Polonia sau Suedia. 
  1. CFR Cluj: 6.353.876,00 de euro
  2. FCSB: 780.000 de euro
  3. FC Botoşani: 500.000 de euro
  4. U Craiova: 240.000 de euro

Dan Petrescu dă lovitura carierei şi semnează pe un salariu uriaş cu un club de mare tradiţie. Antrenorul transferă doi jucători de la CFR Cluj

Situaţia se schimbă la nivelul coeficientului! FCSB, peste CFR Cluj

Calificările şi meciurile de vis din ultimele deceniu i-au adus un coeficient bun FCSB-ului. Clubul finanţat de Gigi Becali a avut un coeficient de 20.500 pentru sezonul 2020-2021 şi se situează pe primul loc printre echipele din Liga 1. 

CFR Cluj are al doilea cel mai bun coeficient din Liga 1: 12.500, iar pentru 2021-2022 va avea 16.500. U Craiova e pe locul patru, cu un coeficient de 5.000, în sezonul 2020-2021. 

După ce toate echipele din Liga 1 au fost eliminate din Europa, lupta s-a mutat în campionat. Înaintea derby-ului U Craiova - FCSB, oltenii conduceau în Liga 1, cu 31 de puncte, în timp ce echipa lui Gigi Becali se afla pe locul secund, cu 30 de puncte. Ambele au un meci mai puţin decât CFR Cluj, care e pe locul al treilea, cu 30 de puncte. 

Universitatea Craiova - FCSB LIVE VIDEO, astăzi, de la ora 20:30, în direct la Telekom Sport 1

 

 

Afla mai multe despre: u craiovacfr clujfcsbeuropa league cfr clujincasari cfr clujincasari fcsbgigi becali fcsbgigi becalinelu varga cfr cluj clujnelu varga 

viewscnt
Articole similare