Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FCSB, singura formaţie românească din top 50 cele mai bune echipe ale deceniului. Cine ocupă prima poziţie

FCSB, singura formaţie românească din top 50 cele mai bune echipe ale deceniului. Cine ocupă prima poziţie

Fotbal

Comentarii

FC Barcelona a fost numită cea mai bună echipă a ultimului deceniu de către IFFHS (Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului). O singură echipă românească a prins top 50, FCSB.

Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului a declarat-o pe Barcelona cea mai bună formaţie a ultimului deceniu. Este al doilea deceniu consecutiv când ”blaugrana” ocupă prima poziţie, în ciuda faptului că între 2001 şi 2010 echipa a avut parte de mai mult succes.

În plus, Real Madrid, aflată pe poziţia a 2-a, a câştigat de două ori mai multe Ligi ale Campionilor decât marea rivală între 2011 şi 2020, iar clasarea celor două a stârnit dispute în rândul fanilor. Terminând podiumul, pe poziţia a 3-a se află Bayern, în timp ce FCSB este singura formaţia românească aflată în top 50.

FCSB, singura formaţie românească din top 50 cele mai bune echipe ale deceniului

”Roş-albaştrii” se află pe poziţia 44, datorită celor 10 trofee câştigate în ultimii 9 ani, 3 Cupe, 3 Cupe ale ligii, 3 Ligi şi o Supercupă. În plus, formaţia lui Becali este echipa românească cu cele mai multe calificări în competiţiile europene în ultimul deceniu, ajungând de 6 ori în grupele Europe League şi o dată în grupele Champions League.

Următoarea formaţie din campionatul nostru aflată în clasamentul IFFHS este CFR Cluj, ocupanta poziţiei 101. Campioana en-titre are 5 titluri, o Cupă şi o Supercupă, câştigate ultimul deceniu, în timp ce a reuşit să ajungă de câte două ori atât în grupele Europa League cât şi în cele Champions League.

Aşa arată top 10:

  1. Barcelona
  2. Real Madrid
  3. Bayern Munchen
  4. PSG
  5. Atletico
  6. Juventus
  7. Chelsea
  8. Manchester City
  9. Manchester United
  10. Arsenal

 

Afla mai multe despre: fcsbbarcelonareal madridiffhs 

viewscnt
Articole similare