Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fed Cup | Căpitanul nejucător al Rusiei, despre întâlnirea cu România: "Clasamentul şi calculul hârtiei nu înseamnă mare lucru"

Fed Cup | Căpitanul nejucător al Rusiei, despre întâlnirea cu România: "Clasamentul şi calculul hârtiei nu înseamnă mare lucru"

Tenis

Comentarii

Căpitanul nejucător al Rusiei, Igor Andreev, a declarat că în Cupa Federaţiei nu contează clasamentul WTA, astfel că se aşteaptă la o întâlnire dificilă cu România, în ciuda absenţei celor mai bune jucătoare tricolore.

"Nu putem vorbi de avantaje în FedCup. Clasamentul şi calculul hârtiei nu înseamnă mare lucru în FedCup şi în Cupa Davis. Sunt evenimente diferite, în care jucătorii evoluează în faţa propriilor suporteri. Ne aşteptăm la o întâlnire foarte dificilă, trebuie să fim sută la sută pentru a câştiga. Trebuie doar să ne concentrăm, să ne pregătim bine şi să fim gata pentru primul meci. Unii spun că actualul format al FedCup este bun, altora nu le place. Eu cred că e o competiţie interesantă, într-o sptămână. Am experienţa Cupei Davis la Madrid şi cred că a fost bine şi merită încercat, în ficare an va deveni mai mare, aşa că abia aşteptăm şi sperăm să ne calificăm pentru turneul final de la Budapesta. Nu este dificil să lucrez cu fete, sunt persoane deosebite. Este diferit faţă de băieţi, dar îmi place să lucrez cu ele", a declarat Andreev, care nu a dorit să precizeze înaintea targerii la sorţi pe ce jucătoare se va baza la întâlnirea cu România.

Potrivit căpitanul nejucător al României, Florin Segărgeanu, din echipa Rusiei nu vor face parte Anastasia Pavliucenkova, locul 33 WTA, sfertfinalistă la Australian Open, şi Svetlana Kuzneţova, locul 49 WTA, din lotul anunţat iniţial.

Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, a nominalizat următoarele jucătoare pentru întâlnirea cu Rusia din Grupa Mondială a Fed Cup by BNP Paribas: Ana Bogdan, locul 90 WTA, Irina Bara, locul 160 WTA, Gabriela Ruse, locul 166 WTA, Raluca Olaru, locul 47 WTA la dublu, şi Jaqueline Cristian, locul 197 WTA.

Din echipa României lipsesc Simona Halep, locul 2 WTA, Sorana Cîrstea, locul 69 WTA, Irina Begu, locul 117 WTA, şi Monica Niculescu, locul 125 WTA.

Căpitanul nejucător al Rusiei, Igor Andreev, a convocat jucătoarele Ekaterina Alexandrova, locul 28 WTA, Veronika Kudermetova, locul 38 WTA, Anna Blinkova, locul 54 WTA, Anna Kalisnskaia, locul 109 WTA, 

Meciul cu Rusia se va disputa în zilele de 7 şi 8 Februarie 2020, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, şi contează pentru calificarea la Finalele Fed Cup by BNP Paribas de la Budapesta, din 14-19 Aprilie 2020.

Afla mai multe despre: igor andreevfed cup rusiafed cup romania rusia 

viewscnt
Articole similare