Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fed Cup, Cehia - România! Cele cinci jucătoare care vor lupta împotriva Cehiei! Cu cine încercăm să răpunem deţinătoarea trofeului

Fed Cup, Cehia - România! Cele cinci jucătoare care vor lupta împotriva Cehiei! Cu cine încercăm să răpunem deţinătoarea trofeului

Tenis

Comentarii

România întâlneşte Cehia în primul tur al Grupei Mondiale din Fed Cup, în direct pe Telekom Sport, în weekend-ul 9-10 februarie.

Căpitanul nejucător al echipei României de Fed Cup, Florin Segărceanu, a anunţat astăzi care sunt jucătoarele pe care se va baza la partida cu Cehia. Simona Halep (3 WTA) este în fruntea listei pe care mai apar Mihaela Buzărnescu (28 WTA), Irina-Camelia Begu (71 WTA), Ana Bogdan (99 WTA) şi Monica Niculescu (100 WTA).

  • Cehia a câştigat ultima confruntare directă cu România, scor 3-2, în 2016, când tricolorele au retrogradat din Grupa Mondială.

Partida din primul tur al Grupei Mondiale este programată în 9-10 februarie 2019, la Ostrava şi va fi transmisă în direct de Telekom Sport. Câştigătoarea confruntării se va califica în semifinalele Fed Cup 2019, în timp ce pierzătoarea va disputa un baraj de menţinere în Grupa Mondială.

Conform FRT Florin Segărceanu, căpitanul echipei României, a declarat, înaintea acestei importante întâlniri: "Am avut puţină neşansă la tragerea la sorţi, pentru că jucăm împotriva celei mai valoroase şi mai titrate naţiuni din Fed Cup în ultimul deceniu, şi, în plus, Kvitova şi Pliskova sunt în mare formă în acest început de an, cu două turnee câştigate şi semifinală şi finală la Australian Open. Apoi, din punct de vedere al clasamentelor, vorbim despre o echipă care are în componenţă jucătoarea nr. 2 şi nr. 5 în lume, la simplu, şi nr. 1 şi nr. 2 mondial, la dublu. Asta spune tot despre valoarea echipei Cehiei. Poate că plecăm cu şansa a doua, cum se spune, dar suntem conştienţi că în aceste întâlniri de Fed Cup se pot întâmpla multe surprize, mai ales că presiunea o să fie mai mare din partea, pentru că sunt favorite şi pentru că joacă acasă. Dacă noi o să avem, la ora meciului, toate fetele bine pregătite şi sănătoase, şi la fel şi pe Simona, despre care ştim că poate să învingă la orice oră pe oricine, pe orice suprafaţă, este clar că avem o şansă bună".

Fără Sorana Cîrstea în echipa de Fed Cup

Din echipă nu va face parte Sorana Cîrstea (92 WTA), care şi-a anunţat retragerea din lotul de FED Cup în finalul anului 2018.

Nici Kvitova nu va juca

Petra Kvitova (2 WTA) a declarat forfait pentru meciul pe care Cehia îl va disputa cu România, în sferturile de finală ale Cupei Federaţiei.

"Ea trebuie să-şi apere săptămâna precedentă tilul de la Sankt Petersburg, apoi, săptămâna următoare, pe cel de la Doha. Nici eu, nici căpitanul Petr Pala nu ne aşteptăm ca ea să participe", a declarat, pentru cotidianul Dnes, managerul jucătoarei, Miroslav Cernosek, care a adăugat că Petra Kvitova se va alătura echipei Cehiei în tururile următoare.

"A jucat întotdeauna când a putut. Nu este genul de jucătoare care să-şi găsească scuze", a precizat Cernosek.

Purtătorul de cuvânt al echipei Cehiei a refuzat să confirme pentru AFP această informaţie. 

În noiembrie trecut, Kvitova, care a suferit o viroză, nu a evoluat în finala pe care Cehia a câştigat-o, cu 3-0, cu SUA.

În absenţa Petrei Kvitova, Cehia are de unde alge pentru a face o echipă competitivă, din care probabil nu vor lipsi jucătoare ca Barbora Strycova, locul 34 WTA, Katerina Sinuakova, locul 33 WTA (ambele prezente la simplu în meciul cu SUA) sau Karolina Pliskova, locul 8 WTA, aceasta din urmă fiind semifinalistă la AusOpen.

Afla mai multe despre: halepfed cup 

viewscnt
Articole similare