Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Federaţia Franceză de Sporturi pe Gheaţă are un nou preşedinte. Gilles Beyer a demisionat luna trecută după un scandal de viol

Federaţia Franceză de Sporturi pe Gheaţă are un nou preşedinte. Gilles Beyer a demisionat luna trecută după un scandal de viol

Alte sporturi

Comentarii

Fosta patinatoare Nathalie Pechalat a fost aleasă, sâmbătă, în funcţia de preşedinte al Federaţiei franceze de Sporturi pe Gheaţă. Ea îi succede lui Didier Gailhaguet, care a demisionat luna trecută după un scandal de viol în care este implicat antrenorul Gilles Beyer, relatează Le Figaro.

În vârstă de 36 de ani, Pechalat a fost singurul candidat care s-a prezentat la alegerile de sâmbătă, ceilalţi trei (Damien Boyer-Gibaud, Michel-Ange Marie-Calixte şi Gilles Jouanny) cerând amânarea alegerilor din cauza pandemiei de Covid-19.

Pentru prima dată o femeie se află la conducerea federaţiei de sporturi pe gheaţă din Franţa

Didier Gailhaguet a demisionat, la 8 februarie, în urma scandalului de viol în care este implicat antrenorul de patinaj Gilles Beyer.

În cartea “Un si long silence”, Sarah Abitbol, de zece ori campioană a Franţei la patinaj artistic în proba de perechi, a susţinut că a fost violată de antrenorul Gilles Beyer în perioada 1990-1992. Fosta sportivă, acum în vârstă de 44 de ani, a spus că a fost violată de Beyer de mai multe ori în adolescenţă, când avea 15 ani.

Într-un material anchetă al L’Equipe despre abuzurile sexuale din patinajul artistic, a fost prezentat şi cazul fostei patinatoare Helene Godard, care spune că a fost violată de Gilles Beyer când era minoră şi se antrena la Insep, în anii ’70.

Aceste cazuri s-au prescris, însă parchetul din Paris a deschis o anchetă pentru viol şi agresiune sexuală asupra minorelor de către o persoană care are autoritate asupra victimei.

Afla mai multe despre: patinajpechalatsporturi pe gheata 

viewscnt
Articole similare