Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Federaţia israeliană a depus plângere la FIFA împotriva forului palestinian, după anularea amicalului cu Argentina

Federaţia israeliană a depus plângere la FIFA împotriva forului palestinian, după anularea amicalului cu Argentina

Cupa Mondială

Comentarii

Federaţia Israeliană de Fotbal a anunţat, miercuri, că a depus o plângere la FIFA împotriva forului palestinian, ca urmare a anulării meciului amical Israel – Argentina, din cauza ameninţărilor la adresa jucătorilor argentinieni, relatează L’Equipe.

“Avem de-a face cu un act de terorism fotbalistic din partea federaţiei palestiniene şi a preşedintelui său. Nu este vorba doar de un discurs în plus în faţa congresului FIFA sau de încă o propunere pentru agenda, ci de ameninţări la adresa jucătorilor care vin în Israel”, a declarat vicepreşedintele federaţiei israeliene, Rotem Kamer.

Selecţionata Argentinei şi-a anulat deplasarea la Ierusalim pentru ultimul meci de pregătire dinaintea participării la Cupa Mondială, cu reprezentativa Israelului, în urma presiunilor palestinienilor.

Un grup de aproximativ 30 de persoane, spanioli şi argentinieni, mobilizat de federaţia de fotbal din Palestina, s-a prezentat, marţi după-amiază, la cantonamentul naţionalei antrenate de Jorge Sampaoli, din apropiere de Barcelona, şi a protestat zgomotos cu pancarte şi cu tricouri însângerate ale naţionalei "albiceleste" faţă de intenţia sud-americanilor de a juca amicalul.

Aceştia sau susţinut că Israelul vrea să folosească întâlnirea cu naţionala lui Leo Messi în cadrul manifestărilor pentru sărbătorirea a 70 de ani de la înfiinţarea statului evreu.

Aceste proteste au avut loc după ce preşedintele federaţiei palestiniene îi ameninţase pe argentinieni că vor fi întâmpinaţi de fani arabi care vor arde tricourile lui Messi.

În cele din urmă, Sampaoli a decis ca echipa să nu mai meargă la Ierusalim, urmând a pleca de la Barcelona direct în Rusia.

Afla mai multe despre: israelargentinascandalproblemefifa 

viewscnt
Articole similare