Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Federaţia Italiană de Tenis surprinde în plină pandemie. Vrea să organizeze în 2020 turneul de la Roma

Federaţia Italiană de Tenis surprinde în plină pandemie. Vrea să organizeze în 2020 turneul de la Roma

Tenis

Comentarii

Federaţia Italiană de Tenis nu renunţă la ideea de a organiza în acest an turneul de la Roma, preşedintele Angelo Binaghi enumerând printre posibilităţile de disputare a competiţiei lunile septembrie, octombrie, noiembrie şi chiar decembrie.

Într-un interviu acordat Corriere della Sera, citat de lequipe.fr, Binaghi a afirmat că Internaţionalele Italiei ar putea face parte din "noul sezon de zgură", creat prin mutarea turneului de la Roland Garros în septembrie, sau s-ar putea juca indoor, la Cagliari sau Milano şi Torino, în noiembrie sau decembrie.

Dacă nu se va putea juca pe zgură, la Foro Italico, atunci turneul ar putea avea loc pe suprafaţă rapidă.

"La Cagliari, în noiembrie. Sau la Milano, pe suprafaţă rapidă, în decembrie. Poate va fi nevoie să separăm turneul masculin de cel feminin, unii la Milano, alţii la Torino, cu finala în acelaşi loc. Dar pentru a putea juca Internaţionalele Italiei, sunt chiar pregătit să accept meciuri cu porţile închise", a spus el.

Mai mult, Binaghi a pus ochii şi pe intervalul Turneului Campionilor, în cazul în care acesta nu va putea avea loc la O2 Arena din Londra.

"Dacă Londra nu va ieşi din criza de sănătate la timp, vom profita", a spus el.

Şeful federaţiei şi-a imagimat şi cum va fi tenisul post-pandemie: "Jucătorii îşi vor lua mingile şi prosoapele şi vor trebui să vină cu un anturaj redus. Publicul va intra şi va pleca în ordinea sectoarelor şi va exista un loc gol lângă fiecare spectator. Vor fi necesare măşti şi gel hidro-alcoolic pentru toată lumea. Pentru sportivi, tenisul este cel mai sigur sport din această perioadă. Nu este un sport de echipă, nici un sport de contact. Tenisul trebuie să repornească cât mai repede posibil".

Internazionali d'Italia era programat era programat între 11 şi 17 mai. 

ATP şi WTA au hotărât suspendarea turneelor de tenis până la 13 iulie, din cauza pandemiei de coronavirus. Decizia a venit imediat după anunţul anulării turneului de la Wimbledon (29 iunie - 12 iulie), al treilea grand slam al anului.

Iniţial, la 18 martie, ATP şi WTA anunţaseră suspendarea turneelor de tenis până la 7 iunie.

Turneul de la Roland Garros, al doilea grand slam al anului, a fost mutat din perioada 24 mai - 7 iunie în intervalul 20 septembrie - 4 octombrie.

Afla mai multe despre: tenisitaliaroma 

viewscnt
Articole similare