Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Federaţia Română de Fotbal a lansat o nouă competiţie! Cum se cheamă şi ce echipe vor participa

Federaţia Română de Fotbal a lansat o nouă competiţie! Cum se cheamă şi ce echipe vor participa

FRF

Comentarii

Federaţia Română de Fotbal a lansat, joi, la Muzeul Satului, o competiţie destinată jucătorilor sub 13 ani din mediul rural, Cupa Satelor, pe care o organizează împreună cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a afirmat că investiţia va fi de aproximativ 150.000 de euro: "Este un proiect foarte important, mai ales că jumătate dintre noi trăim în mediul rural. Noi nu aveam niciun proiect dedicat copiilor din mediul rural. E o investiţie de aproximativ 100-150.000 de euro, în tot anul competiţional. Costurile sunt acoperite în totalitate de federaţie, începând cu fazele finale ale competiţiei, cu tot ceea ce presupune. AFIR este partenerul nostru instituţional, nu e un sprijin financiar, e doar un sprijin instituţional pentru că nouă ne lipsea legătura cu autorităţile locale, cu primăriile din comunele din România. Dacă vom avea un singur jucător la naţională din această competiţie vom considera că e un adevărat succes. Trebuie să ne asigurăm că toţi copiii din România vor avea şansa de a juca fotbal”.

Selecţionerul Cosmin Contra consideră că o astfel de competiţie poate descoperi noi talente.

"Mă bucur că aceste iniţiative se materializează, ştiam de acest proiect de când am venit la naţională şi am fost în favoarea ei, pentru că am copilărit lângă Timişoara şi jucam fotbal cu verii mei în sat. Ştiu pasiunea pe care o au copiii de la sate pentru fotbal. O astfel de competiţie poate descoperi talente şi au şansa să joace la cluburi mari din România sau străinătate. E important ca aceşti copii să fie descoperiţi şi să facă pasul către echipe profesioniste”, a spus Contra.

Cupa Satelor, destinată copiilor născuţi după 1 ianuarie 2006, va avea o fază reginională şi una naţională, premiul pentru câştigătoare va consta în deplasarea lotului, împreună cu antrenorul şi primarul comunei, alături de echipa naţională de fotbal a României la o partidă disputată în deplasare. Costurile legate de transport, cazare, masă şi acces la meci vor fi suportate de FRF.

Afla mai multe despre: cupa satelorfrfcampanie 

viewscnt
Articole similare