Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Federaţia Română de Gimnastică, decizie drastică după ratarea calificării la JO: "S-a hotărât descentralizarea loturilor naţionale olimpice"

Federaţia Română de Gimnastică, decizie drastică după ratarea calificării la JO: "S-a hotărât descentralizarea loturilor naţionale olimpice"

Gimnastică

Comentarii

Federaţia Română de Gimnastică a decis, în cadrul Comitetului Executiv de joi, descentralizarea loturilor olimpice, după ce echipele de gimnastică artistică, atât cea feminină cât şi cea masculină, au ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

"Astăzi, la sediul Federaţiei Române de Gimnastică, a avut loc întâlnirea Comitetului Executiv FRG, în cadrul căruia a fost dezbătută situaţia actuală a gimnasticii artistice româneşti.

Ţinând cont de faptul că echipele României de gimnastică artistică, atât cea feminină cât şi cea masculină, nu şi-au îndeplinit obiectivul la Campionatele Mondiale de la Stuttgart, şi anume calificarea olimpică cu echipa, s-a hotărât descentralizarea loturilor naţionale olimpice!

În perioada următoare, componenţii loturilor îşi vor continua activitatea la cluburile unde sunt legitimaţi, urmând ca la începutul anului viitor să fie anunţată noua strategie şi structura sub care se va continua.

Va urma şi o analiză mai în detaliu, iar Federaţia Română de Gimnastică va continua să susţină pregătirea sportivilor în sistem descentralizat, în funcţie de obiectivele setate şi de perspectivele fiecărui gimnast în parte.

Vom reveni cu detalii!", se precizează în comunicat.

Echipa feminină de gimnastică a României nu va fi prezentă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce a ieşit în afara clasamentului de 12 la CM de la Stuttgart. Echipa României, în componenţa Denisa Golgotă, Ioana Crişan, Carmen Ghiciuc, Maria Holbură şi Ana Maria Puiu, a încheiat calificările cu un total de 151.895 de puncte. România a ratat participarea şi la Jocurile Olimpice din 2016, după o participare neîntreruptă între 1976 - 2012, iar la ultima ediţie a CM a ratat finala, clasându-se pe locul 13.

De asemenea, echipa masculină de gimnastică a României a ratat ”biletul” spre Tokyo, după ce s-a clasat pe locul 24 din 25 de echipe în calificările de la Campionatul Mondial de la Stuttgart. Echipa României, în componenţa Marian Drăgulescu, Andrei Muntean, Vlad Cotuna, Roland Modoianu şi Răzvan Marc, a adunat 234.094 puncte, cu care s-a clasat pe locul 24.

Afla mai multe despre: frg 

viewscnt
Articole similare