Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Federaţia Română de Rugby reacţionează în contextul prevenirii şi combaterii coronavirusului. Primele decizii implementate

Federaţia Română de Rugby reacţionează în contextul prevenirii şi combaterii coronavirusului. Primele decizii implementate

Rugby

Comentarii

''Stejarii'' vor juca pe 7 martie, în deplasare, la Krasnodar, contra Rusiei, în REC 2020. În următoarea perioadă, jucătorii loturilor naţionale de rugby vor primi măşti şi soluţii dezinfectante în cantonamente în contextul măsurilor de prevenire şi combatere a coronavirusului, informează FRR pe site-ul său.

Ţinând cont de ultimele evoluţii privind răspândirea Coronavirusului COVID-19, Federaţia Română de Rugby informează toate structurile sportive afiliate şi colaboratorii,  pentru a preveni infecţia cu Coronavirus, luând toate măsurile de precauţie recomandate de autorităţi şi la nivelul loturilor naţionale. Astfel, începand de vineri, 28 februarie, odată cu intrarea în cantonament a lotului naţional de seniori, care va pregăti meciul cu Rusia de pe 7 februarie din Rugby Europe Championship, jucătorii vor primi măşti de protecţie şi dezinfectat pentru mâini. De asemenea, ei vor fi informaţi despre măsurile elementare care trebuie luate pentru a evita infectarea cu coronavirus.

Şi medicul primei reprezentative, Alin Popescu, a menţionat că regulile de igienă trebuie respectate cu stricteţe.

''(...) Nu trebuie să supraevaluăm pericolul care există, dar categoric spălatul corect şi repetat pe mâini şi celelalte reguli de igienă cunoscute, trebuie să le aplicăm cu şi mai multă seriozitate decât o facem în mod normal (...) Este normal să luăm aceste măsuri de profilaxie pentru loturile noastre naţionale de rugby în condiţiile în care, în luna martie, vor exista deplasări externe la toate loturile: U18, U20 şi seniori'', a declarat Alin Popescu, manager medical FRR.

După cum s-a anunţat, în principala competiţie rugbystică a emisferei de nord, Turneul celor Şase Naţiuni, partida Irlanda - Italia, care trebuia să se dispute pe 7 martie la Dublin, a fost amânată din cauza epidemiei de coronavirus.

Afla mai multe despre: rugby 

viewscnt
Articole similare