Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Federaţia Spaniolă de Atletism cere şi ea amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Federaţia Spaniolă de Atletism cere şi ea amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Jocurile olimpice

Comentarii

Federaţia Spaniolă de Atletism (RFEA) se alătură demersului forului similar american, cerând amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo din cauza pandemiei de coronavirus şi a crizei sanitare pe care a declanşat-o.

"Obiectivul sportivilor este de a concura la JO în cele mai bune condiţii posibile, dar în niciun caz compromiţând sau riscând sănătatea şi buna lor stare. În actualele circumstanţe, considerăm că nu se întrunesc condiţiile minime de pregătire adecvată pentru marea competiţie olimpică pentru care au muncit atâţia ani. Consiliul de administraţie al Federaţiei Spaniole de Atletism, în numele majorităii atleţilor spanioli, se pronunţă în favoarea amânării Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020. Suntem convinşi că mişcarea olimpică va şti să găsească soluţia cea mai bună pentru a proteja sănătatea şi echilibrul de interese ale tuturor sportivilor din lume", se arată într-un comunicat al RFEA.

Şi Federaţia Americană de Atletism a cerut amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, în contextul pandemiei de coronavirus.

Preşedintele federaţiei de atletism, Max Siegel, i-a trimis o scrisoare oficială şefei Comitetului Olimpic American, Sarah Hirshland, solicitându-i acesteia să pledeze pentru amânarea JO.

“Ştim că nu există răspunsuri perfecte şi că aceasta este o decizie foarte complexă şi dificilă, dar această poziţie măcar le oferă sportivilor liniştea de a şti că vor avea timp ca să se pregătească aşa cum trebuie fizic, psihic şi emotional, pentru a putea participa la Jocuri Olimpice sigure şi de succes, şi de a se concentra acum pentru a avea grijă de ei şi de familiile lor. Cerem USOPC, ca lider în Mişcarea Olimpică, să îşi folosească vocea şi să vorbească în numele sportivilor”, se arată în scrisoarea semnată de Siegel.

Federaţia Americană de Nataţie a cerut şi ea amânarea JO, iar federaţia de gimnastică din SUA a iniţiat o anchetă în rândul gimnastelor şi gimnaştilor pe această temă.

Japonezii şi CIO ezită să amâne JO, programate în perioada 24 iulie - 9 august, în condiţiile în care virusul Sars-CoV-2 se răspândeşte rapid în lume.

Afla mai multe despre: jocurile olimpicespaniaatletismcoronavirus 

viewscnt
Articole similare