Experiențe împreună.
You are here:

Fernando Alonso se retrage din cursele de anduranţă după cele 24 de Ore de la Le Mans

Fernando Alonso se retrage din cursele de anduranţă după cele 24 de Ore de la Le Mans

Auto

Comentarii

Spaniolul Fernando Alonso, dublu campion mondial de Formula 1, se va retrage din Campionatul Mondial de anduranţă după viitoarea ediţie a cursei de 24 de Ore de la Le Mans (15-16 iunie), pe care a câştigat-o anul trecut.

Campionul spaniol va "răspunde unor noi provocări în sportul automobilistic, în cadrul familiei Toyota", a anunţat marca japoneză într-un comunicat dat publicităţii.

Conform presei, Alonso ar putea fi prezent la bordul unei maşini Toyota la viitoarea ediţie a Raliului Dakar, ce va avea loc în 2020 în Arabia Saudită.

Dar până la retragere, Alonso (37 ani), care în 2017 a concurat la cursa de 500 de mile de la Indianapolis pentru echipa Andretti, una din referinţele din IndyCar, va alerga anul acesta la volanul unui monopost conceput special pentru această ocazie de constructorul britanic McLaren.

Pentru Alonso, care speră să devină al doilea pilot din istorie, după britanicul Graham Hill, care câştigă Tripla Coroană a sportului automobilistic după victoriile în Grand Prix-ul de Formula 1 de la Monte Carlo şi cursa de 24 de ore de la Le Mans, lucrurile serioase vor debuta odată cu antrenamentele libere şi apoi calificările din 18 şi 19 mai.

În 2017, la debutul său în IndyCar, Alonso a fost constrâns să abandoneze cu 21 de tururi înainte de linia de sosire din cauza unei pene de motor, după ce se aflase la conducere 27 de tururi. 

viewscnt
Articole similare
Ești client de servicii mobile sau fixe la Telekom? Activează factura electronică pentru a o primi prin email. Astfel te protejezi pe tine, pe cei dragi și pe cei care-ți aduc factura! Află mai multe