Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Fernando Alonso, viaţa după Formula 1. A câştigat cursa de 24 de ore de la Le Mans şi a devenit campion mondial de anduranţă

Fernando Alonso, viaţa după Formula 1. A câştigat cursa de 24 de ore de la Le Mans şi a devenit campion mondial de anduranţă

Auto

Comentarii

Pilotul spaniol Fernando Alonso, o legendă a Formulei 1, a reuşit duminică primul său succes major după ieşirea din Marele Circ.

Alonso a reuşit să devină campion mondial în cursele de anduranţă, după ce a câştigat cursa de 24 de ore de la LeMans, alături de elveţianul Sebastien Buemi şi de japonezul Kazuki Nakajima.

Nakajima, Alonso şi Buemi, la volanul maşinii Toyota cu numărul 8, a câştigat a doua oară consecutiv această prestigioasă competiţie, devansând maşina Toyota cu numărul 7, condusă de britanicul Mike Conway, japonezul Kamui Kobayashi şi argentinianul José Maria Lopez, cu mai puţin de 17 secunde. Plecată din pole-position Toyota numărul 7 a condus majoritatea timpului, dar a cedat poziţia I cu numai o oră înaintea finalului, după ce a suferit o pană de cauciuc.

Fernando Alonso a pilotat timp de 18 ani în Formula 1, între 2011 şi 2018. A cucerit de două ori titlul mondial, în 2005 şi 2006, pe când pilota pentru Renault. În 2010 a trecut la Ferrari, cu care a terminat în trei rânduri pe poziţia a doua în clasamentul piloţilor. Finalul carierei din Formula 1 şi l-a petrecut la McLaren. După ieşirea din Formula 1, spaniolul şi-a dedicat cariera curselor de anduranţă. Este înscris şi în SportsCar Championship, unde conduce pentru echipa Cadillac.

Afla mai multe despre: fernando alonsoandurantaformula 1 

viewscnt
Articole similare