Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ferrari ar putea părăsi Formula 1 după 2020, avertizează preşedintele Sergio Marchionne

Ferrari ar putea părăsi Formula 1 după 2020, avertizează preşedintele Sergio Marchionne

Formula 1

Comentarii

Ferrari ar putea să renunţe la a mai participa în Campionatul Mondial de Formula 1 după 2020 dacă noii proprietari ai competiţiei o vor conduce într-o direcţie contrară intereselor scuderiei, a declarat preşedintele companiei, Sergio Marchionne.

Marchionne a spus că în timp ce el a sprijinit reducerea costurilor, au existat alte subiecte strategice care ar putea forţa compania Ferrari să ia în considerare o altă strategie.

"Formula 1 a făcut parte din ADN-ul nostru chiar din ziua în care am apărut. Dar dacă schimbăm regulile astfel încât să devină de nerecunoscut atunci nu mai vreau să mă joc'', a spus Marchionne.

Întrebat cum s-ar simţi dacă ar deveni preşedintele executiv care ar scoate Ferrari din Formula 1, Marchionne a spus că ar lucra la o strategie alternativă.

Ferrari este singura echipă, şi cea mai de succes, care a participat la toate cursele de F1 de la debutul competiţiilor, în 1950. A ajuns la 228 curse câştigate, 15 titluri la piloţi şi 16 la constructori.

Formula 1 a fost cumpărată, din ianuarie, de societatea americană Liberty Media, care a preluat drepturile de organizare de la Bernie Ecclestone. 

Afla mai multe despre: ferrariformula 1scandaldecizie 

viewscnt
Articole similare