Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

FIA va lua măsuri pentru a evita situaţia de la Grand Prix-ul de Formula 1 al Qatarului, unde piloţii s-au plâns de căldură şi umiditate

FIA va lua măsuri pentru a evita situaţia de la Grand Prix-ul de Formula 1 al Qatarului, unde piloţii s-au plâns de căldură şi umiditate

Formula 1

Comentarii

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a anunţat, luni, că va lua măsuri pentru a-i proteja pe piloţi de tipul de căldură şi umiditate extremă cu care s-au confruntat duminică la Marele Premiu al Qatarului.

Unii dintre ei s-au simţit foarte rău după încheierea cursei, iar Logan Sargeant (Williams) s-a simţit chiar prea rău pentru a continua.

Temperaturile au ajuns la 40 de grade în timpul zilei şi nu au scăzut sub 36 de grade pe timpul nopţii în timpul cursei. Într-un comunicat de presă, FIA a anunţat că a început o analiză a situaţiei din Qatar, cu scopul de a oferi recomandări pentru situaţii viitoare care implică condiţii meteo extreme.

"Măsurile pot include sfaturi pentru concurenţi, cercetarea unor modificări pentru un flux de aer mai eficient în cockpit şi recomandări pentru modificări ale calendarului pentru a se alinia la condiţii meteo acceptabile", a scris organismul. Măsurile în cauză vor fi discutate la o viitoare reuniune a comisiei sale medicale, care va avea loc la Paris.

De asemenea, FIA a precizat că Marele Premiu din Qatar de anul viitor va avea loc în decembrie, când se aşteaptă ca temperaturile să fie mai scăzute, dar a precizat că preferă "să ia măsuri materiale acum pentru a evita repetarea acestui scenariu". De asemenea, piloţii s-au luptat să facă faţă căldurii şi umidităţii în Singapore şi Miami în acest sezon.

Afla mai multe despre: fiagrand prixformula 1 

viewscnt
Articole similare